Arnavutköy'ü dünya standartlarına kavuşturacak kadro ancak bu kadar olur;
Yerel seçim çalışmaları kapsamında Ak parti, CHP, MHP, BBP, Saadet partisi listelerini açıkladı.  HDP listesini bugün açıklayacağını belirtti. Arnavutköy’de açıklanan listelerde bölge halkı tarafından kabul görmüş isimlerin yok denecek kadar az olması herkesi hayretler içinde bıraktı. 
 Açıklanan listelerde Arnavutköy halkının sesini duyuracak ve toplum tarafından kabul görülen isimlerin bu listelerde yer almaması son günlerde siyasette  yaşanan gerginlik mi bilinmez ancak bazı partilerin listelerinde  yer alan  isimlerin Arnavutköy’de 10 oy bile alamayacak isimlerden oluşması dikkat çekiyor.
Arnavutköy'ün  uluslararası arenada konuşulan bir ilçe olması sebebi ile yerel yönetimi koordine edecek,yönetecek kadronun;  ilkokul, ortaokul, lise mezunu olanlarla dolu bu listelerde yer alması şu soruyu akıllara getiriyor. Bu kadrolar mı Arnavutköy'ü dünya literatüründe bizi  tanıtacak, anlatacak, yönetecek  ve yönlendirecek? Arnavutköy'de seçim yarışına giren siyasi partilerin listeleri neredeyse fiyasko olarak karşımıza çıktı. Arnavutköy'de siyasetçilerin olmadığı bir kez daha açıklanan bu listeler ile tescillenmiş oldu. İşin özüne bakacak olursak aslında Arnavutköy'de kaliteli siyasetçilerin olmasına rağmen ya siyasi partiler bunları görmüyor veya ilçe başkanları işlerini yapamıyorlar.  
Arnavutköy'de bulunan muhalefet partilerinin listelerini normal karşılıyorum. Çünkü zor ve sindirilmiş bir bölgede, bu listeleri çıkarmak bile muhalefet partileri için büyük bir başarıdır. Ancak iktidar partisinin Arnavutköy'de çıkardığı belediye meclis üyesi listesine dikkatinizi çekmek istiyorum. 11 yılın iktidar olma sonrasında ortaya konulan ''Usta kadro'' tamamen bir beceriksizliktir, tamamen bir fiyaskodur.Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın  2014 yerel seçimini  ''Ustalık'' dönemi olarak adlandırdığı bu seçim dönemi ile yakından ve uzaktan hiçbir ilgisinin olmadığını görüyoruz. Düşünün ki devasa projelerin yapılacağı bir ilçeye seçilen usta kadro ;ilkokul, ortaokul ve lise mezunları ile doldurulmuş.  Dost,ahbap ilişkisi ile ortaya konulan bu liste ile Arnavutköy halkının önüne çıkmak bölge halkına kültürel bir hakaret olarak görüyorum. Usta listenin 1. Numarası lise mezunu, gerisini siz düşünün...
İşte tam bu noktadan sonra Ak parti Arnavutköy ilçe yönetimine seslenmek istiyorum. Bize hakaret edeceğinize, sosyal medya üzerinden saldıracağınıza oturun, Usta kadro olarak hazırladığınız listeye bir kez daha bakın. İşte o zaman ne kadar yalnış bir siyaset yürüttüğünüzü eminim sizde göreceksiniz.
Sayın Üner ;Belediye meclis üyesi listenizi hazırlarken acaba aklınız başka yerlerde miydi? Yoksa Arnavutköy'ü hala konti garanti olarak mı görüyorsunuz?  Sayın Üner; Siyasetçi olduğunuza inanıyorsanız hazırladığınız belediye meclis üyesi listenize bakmanız yeterli olacaktır.
Analiz; Salih SÜTLAN