Öncelikle ve özellikle 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemize, milletimize, mağdur ve mazlum insanlara hatta dünyamıza hayırlar getirsin. Uğurlu olsun. Umarım ve dua ederim ki, Recep Tayyip Erdoğan’a ve Kemal Kılıçtaroğlu’na oy verecek vatandaşlarımız sağduyulu ve saygı içinde sandığa gideriz ve seçimimizi insanlık onuruna yakışır şekilde yaparız. 
Memleketimizi kargaşaya sokmak isteyenlere de vatandaşlarımız izin vermez. Bizler bir gemide yaşayan insanlarız. Gemi batarsa bizde batarız. Gemi sağlam yol alırsa bizde hayat sahnemizdeki yolculuğumuza huzurla devam ederiz. Haydin huzura yelken açalım.
Kılıçtaroğlu: 14 Mayıs bize şunu gösterdi. Milletimiz, Kılıçtaroğlu’na izin vermedi. Kılıçtaroğlu da etrafına toplatılan partilere ulufe dağıttı. Hayallerinde bile göremeyecekleri Milletvekilliği kazandılar. Kaybeden Kılıçtaroğlu ve partisi oldu. 
Aldatılan ve tehdit edilen parti lideri olarak ileride üniversitelerde tez konusu olacağına inanıyorum. PKK ve sempatizanları yurt dışı bağlantıları ile beraber tehdit ettiler ve tehditlere devam ediyorlar. Bilgisi yeterli olmayan danışmanları devamlı yanlış yönlendirdiler ve bu yönlenme ile hep yanlış yaptı. Bugün konuştuğunu yarın yalanladı. Ne dediğini kimse anlamadı. Ama takım tutan partizanlar partilerini bırakmıyorlar. Biliyorlar ki Kılıçtaroğlu doğru demiyor. Ama yine de oylarını verecekler. Hem bilgi yetersiz hem vaatleri tutarsız ama yine de oy verecekler. Son söz; aldatıldı ve kullanıldı. Kendisi de bunlara kandı.
Recep Tayyip Erdoğan: 2001 yılında girdiği bütün seçimleri kazanan bir lider. Gençlik yıllarında başladığı siyaset yolculuğunda her zaman dik duran ve inandığı davasından taviz vermeyen güçlü bir siyasetçi. Ağzından çıkanı yerine getiren, yapamayacağı hiçbir konuyu söylemeyen güçlü bir irade. Vatanını, milletini ve mağdur insanlar için gözüne uyku girmeyen parti başkanı. 100 yıllık Cumhuriyet döneminde yapılması gerekenleri 20 yıla sığdıran bir irade. Bir mazlumu görse gözünden yaşlar akan, dünya liginde yer almak için beraberindekilere dur durak bilmeden çalıştıran müthiş bir irade. Bu kişi Recep Tayyip Erdoğan.
Gençler; bildik bileli iktidarda bulunuyor değil mi? Yeter, gitsin diyen gençler çok haklılar. Çünkü 20 sene önceyi hiç bilmiyorlar. Arayış içinde oldukları için de güçlü iktidarında bile değişiminde fayda olur zannediyorlar. Ve muhalefetin sadece vaatlerinin reklamıyla değişim istiyorlar. Çocuklara süt dağıtımını bile vaat olarak sunan muhalefetin elini tutan kimse yoktu. Büyükşehirlerde ki başkanları süt dağıtımını neden yapmadı? Vaat etmek kolaydır. Önemli olan icraattır. Otoparklar bedava olacaktı şimdi kaç lira? Gençler yarınınızın bugünden daha iyi olması için;
a- Düşünün keşfedin ve çok çalışın.
b- Keşfinizi hayata geçirin.
c- Katma değer oluşturun.
d- Güçlü olun ki dünyada gücünüz artsın. 
e- Güçlü olmazsanız, yönetilirsiniz. Sürü gibi kabul görürsünüz.
Verilen sözlerin yerine gelmesine bakın. Ve geleceğinizi boş hayallerle değil, verdiği sözleri yerine getirenlerle yürüyün. Dikkat edin, her birinizin mutlaka bir yakını bu vatan, bu milletin bağımsızlığı, bayrak, mukaddesat için şehit düşmüştür. Şehit edenlerle beraber olmayın. Kimin, kiminle beraber yürüdüğüne bakın ve kimin nereye yürüdüğünü anlayın. 
Recep Tayyip Erdoğan sözünde durur. Eğer gayret ederseniz yarın sizler bu ülkeyi yönetenler olacaksınız. Sizde sözünüzde durun. Çok çalışın. Aklınızı çok iyi kullanın. Çalışın ve üretin. Pazar günü de sandıkların başından ayrılmayın. Orada ne haksızlık edin ne de haksızlığa uğrayın. Sizlere güveniyoruz. Tekrar bu seçimin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ederim. Altın, Petrol, Toryum, Doğalgaz ve nice yeraltı ve yer üstü zenginliklerimizin çalışması, üretilmesi için güçlü devlet anlayışımızı unutmayacağız.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL
Kartal, 23 Mayıs 2023