Yerel seçim çalışmaları çerçevesinde Arnavutköy ilçesinde partililere konuşan MHP Milletvekili Akşener, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu. TBMM Başkanvekili Akşener'e, MHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Rasim Acar da eşlik etti.

Son günlerde internete düşen ses kayıtları hakkında da konuşan Akşener, söz konusu kayıtlarda millete küfreden iş adamlarının Başbakan tarafından korunduğunu söyledi. TBMM Başkanvekili Akşener, "Biz millete galiz küfür eden iş adamları ile ilgili sayın Başbakan'ın vereceği tepkiyi 6 gün boyunca bekledik. Ben bekledim ki Başbakan millete söven bu iş adamını kınayacaktır. Bekledim ki milletimize en galiz şekilde söven bu iş adamını elindeki ihaleleri yeniden gözden geçirecek. Bu iş adamını çevresinden uzaklaştıracak. Ama millete sövmek ile ilgili bir kelime bile etmedi. Millete sövmek serbest. Milletimizi rencide etmek serbest. Millete sövdüğü için iş adamının itibarını zedeliyormuşuz. Sonuçta Başbakan bizleri kınadı." şeklinde konuştu.

17 ARALIK'TA BİR UYANDIK ELİNDE İMAN ÖLÇER OLAN MUHTEREMLER BİZİ SOYMUŞ

TBBM Başkanvekili Akşener, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili olarak, "17 Aralık'ta bir şey oldu. Bir uyandık Türkiye soyulmuş. Kim soymuş? Hepimizin hakkında elinde iman metre olan, imam ölçer olan muhteremler tarafından soyulmuş. Daha soygunu anlayalım derken bir de baktık ki bir paralel devletimiz olmuş. İyi tamam da kim bu paralel devlet, nasıl bu paralel devlet? Soruyoruz cevabı yok. Suç mu işliyor bu paralel devlet? Cevabı yok. Bu paralel devlet, bu paralel yapı sayın Başbakan başta olmak üzere önemli bir suç işlemiş Başbakan'ın gözünde. Ne yapmış? Hırsızları yakalamış. Yakalamış hırsızları, göndermiş yargıya. Ertesi gün açığa çıkan hadiseler karşısında nur topu gibi bir paralel yapımız olmuş. Hakimler ters yüz edilmiş. Bir polis aynı anda 5 yere tayin edilebilir mi? Birer hafta arayla bu kışta, bu kıyamette tayin edilebilir mi? Ama edildi. Neymiş suçu, mahkeme kararıyla hırsız dinlemek. Savcılar sürüldü. Neymiş suçu, mahkeme kararıyla hırsızların dinlenmesi neticesinde hakime bir fezleke vererek bildirmek. " dedi.

BAŞBAKAN MİLLETE GALİZ KÜFÜR EDEN İŞ ADAMLARINI KORUDU

Başbakan'ın millete galiz küfür eden iş adamlarına karşı kınama yapmasını beklediklerini söyleyen Akşener, "Şimdi bekledim ki aziz milletimize söven bu iş adamıyla ilgili sayın Başbakan ne yapacak. 1 hafta bekledim; ses yok. Geçen hafta İstanbul'un ilçelerini gezdim. Orada söylenen şu: Bu iş adamlarının kendi arasında yaptığı konuşmayı reddetmiyor. Bu arada Binali Yıldırım'a da güvenmiyor, onu da Bilal Erdoğan'a kollattırıyor. Diyor ki; bu iş adamları büyük projeler aldı Türkiye'de. Bu projelerin kredilerini yurt dışında bulacaklar. Siz nasıl olur da bu iş adamlarını dinler, iddianameye koyar, sonra da yayınlanmaya koyarsınız. Bu iş adamlarını rezil ettiniz. Sizi kınıyorum. Ben bekledim ki Başbakan millete söven bu iş adamını kınayacaktır. Bekledim ki milletimize en galiz şekilde söven bu iş adamını elindeki ihaleleri yeniden gözden geçirecek. Bu iş adamını çevresinden uzaklaştıracak. Ama millete sövmek ile ilgili bir kelime bile etmedi. Millete sövmek serbest. Milletimizi rencide etmek serbest. Millete sövdüğü için iş adamının itibarını zedeliyormuşuz. Sonuçta Başbakan bizleri kınadı." ifadelerini kullandı.

O kadar parayı elinizle nasıl sayacaksınız, makine lazım!

TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından soruşturmanın üzerini örtme çabalarına tepki gösterdi.

Partisinin Arnavutköy Belediye başkan adayı Yüksel Emir’in aday tanıtım toplantısında konuşan Akşener, Başbakan’ın, ‘Hırsızlık babadan oğula geçer’ sözünü hatırlattı. Akşener, “Bir sabah kalktık ki ülke soyulmuş. Hem de nasıl soyulmuş. Bir bakanın odasında 5 kasa, bir para sayma makinesi. E hoşgörün... O kadar para parmakla sayılsa, parmak su toplar, yazık. Onun için babacığı para sayma makinesi koymuş. Başbakan ‘hırsızlık babadan oğula geçer’ demişti. Elhak, Sayın Başbakan haklıymış. Adam kendini biliyormuş.” ifadelerini kullandı. Meral Akşener, konuşmasında, yolsuzluk operasyonunun yapıldığı gün İçişleri Bakanı Muammer Güler ve oğlu Barış Güler arasındaki telefon konuşmasına da atıfta bulundu. Şunları söyledi: “Mahkeme kararı ile dinlenmiş tapeler var. Polis evi basınca, oğul bakan olan babasını arıyor. Bakan diyor ki ‘oğlum ne kadar paran var.’ Oğlanın cevabı da ‘üç beş kuruş, sen biliyorsun’ oluyor. Sonra ısrar ediyor ‘ne kadar var oğlum’ diyor. Oğlan itiraf ediyor ve diyor ki ‘1 trilyon lira kadar baba’. Şimdi bakın, siz de gençsiniz. 1 trilyonunuz var mı? İşiniz var mı? Şimdi 1 trilyon lirayı az bulan bir bakan çocuğu var ortada ifadelerini kullandı.

MHP Arnavutköy’de tek ses oldu

MHP Arnavutköy İlçe başkanlığı Kadın kolları tarafından Arnavutköy Kalyan cafe’de düzenlenen kahvaltı programına Katılan Akşener daha sonra MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Fatih Babacan, Yüksel Emir ve İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Rasim Acar ile birlikte MHP Hadımköy seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. MHP Hadımköy seçim irtibat bürosunun açılışından sonra MHP Arnavutköy İlçe başkanlığı tarafından Hadımköy Meydanında organize edilen programa katılarak halka seslendi. Akşener 16:00 da MHP Arnavutköy kozlar anfi tiyatroda aday tanıtım programına katılarak MHP Arnavutköy Belediye başkan adayı Yüksel Emir, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Rasim Acar’ı tanıttı. 

Akşener; Yüksel Emir’i Arnavutköylülere tanıttı.

MHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından Arnavutköy Kozlar Anfi Tiyatro’da düzenlenen aday tanıtım programına TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar, Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Yüksel Emir, MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Fatih Babacan, Meclis Üyesi aday adayları, MHP İlçe yönetimi, vatandaşlar ve partililer katıldı.

“Bütün teşkilat mensuplarımız adayımız etrafında kenetlendik”

Düzenlenen programda bir konuşma yapan MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Fatih Babacan konuşmasında, “Arnavutköy Belediye Başkan Adayımız Yüksel Emir bildiğimiz ve sevdiğimiz birisidir. Arnavutköy’de bir dönem meclis üyeliği görevini layıkıyla yerine getirmiştir ve Arnavutköy halkının sevgisini kazanmıştır. Hepimizin bildiği ve sevdiğimiz Yüksel Emir için bütün teşkilat mensuplarımız olarak adayımız etrafında kenetlendik.  Teşkilat ve ocak başkanlarımızla birlikte adayımızın arkasında olduğumuzu dile getirmek istiyorum. ” ifadelerini kullandı.

“Herkese eşit mesafede durmak bizim vazgeçilmez ilkemizdir”

MHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Yüksel Emir Arnavutköy için önemli projeleri olduğunu ifade ederek, “2009 yılından beri Arnavutköy Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Bu süreçte her zaman halkın içinde oldum ve olduk sorunlarına çözüm bulmak için çaba gösterdim. Ve yine halkın teveccühü ile bu yola girdim. Seçildikten sonra herkese eşit mesafede durmak bizim vazgeçilmez ilkemizdir. Her şeyin hesabını verebilen, şeffaf, açık, bürokratik işlemlerin en aza indirgendiği ve yolsuzlukların olmadığı bir belediyecilik hedefliyoruz. Arnavutköy’de adil bir imar planına ihtiyaç var. Bitişik nizamlarda bir ev 3 katlı, bir ev 5 katlı. Çarpık kentleşme var görüntü kirliliği yaratıyor. İmar sorununu çözmek için büyükşehir ile koordineli bir şekilde çalışacağız ve imar sorununu çözüme kavuşturacağız. 5 yıllık bir ilçe de yaşıyoruz ancak halen köylerimize ve mahallelerimize ulaşım noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Köylerimize belli aralıklarla minibüsler koyacağız ve ticari taksi olanağı da sunacağız. Arnavutköy’e üniversite yapılmalı. Bununla ilgili bir çalışma da yaptık ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Halkın ailesi ile gidebileceği belediye sosyal tesisleri olmalı. Bu sosyal tesisler engelli kardeşlerimiz de düşünülerek yapılmalı. Bölgesel kalkınma ve istihdam sağlayacağız. İlçemizin eğitim sorunlarını öğretmenlerimizle birlikte çalışarak aşacağız. Gençlere yönelik kültürel ve sportif faaliyet alanları oluşturacağız” dedi.

“Yüksel Emir projeleriyle Arnavutköy’e bir vizyon kazandıracaktır”

Daha sonra bir konuşma yapan MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar ise, “Türkiye çok kötü bir süreçten geçmektedir. 30 Mart seçilmeleri sadece yerel yönetim seçimleri değildir. Bu seçimleri çatışmacı, bölücü, ayrıştırıcı, ötekileştirici bu iktidardan kurtulmaya vesile olacak bir seçim olarak değerlendiriyoruz. Arnavutköy ve İstanbul’da bu kötü yönetimden nasibini almaktadır. Arnavutköy Belediye Başkan Adayımız Yüksel Emir’e desteğinizi esirgemeyin. Yüksel Emir projeleriyle Arnavutköy’e bir vizyon kazandıracaktır” diye konuştu.

Kent YAŞAM / Salih SÜTLAN