Beşiktaş Belediyesi’nin yazar, düşünür ve gazetecilerle vatandaşları bir araya getirdiği imza ve söyleşi günlerinin bu haftaki konuğu Yaşar Seyman oldu. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat programda yaptığı konuşmada, " Zine, Göçmen, Kalem gibi pek çok esere imza atan parti meclisi üyemiz Cumhuriyet kadını, yazar Yaşar Seyman’ı ağırlamaktan mutluluk duyduk’’ dedi.

 Beltaş Kitap Kafe’de gerçekleşen imza ve söyleşi günlerinin 28 Ocak’taki konuğu siyasetçi, yazar Yaşar Seyman oldu. Yazarın Ekim 2020’de çıkardığı son kitabı ‘Zine’nin söyleşi ve imza gününe çok sayıda kitapsever katıldı.Seyman, yazarlığa başlangıç serüvenini anlatarak başladığı söyleşide Zine başta olmak üzere çıkardığı kitaplar hakkında okuyuculara bilgi verdi.

Etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Beltaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney de katılım gösterdi.

“SANAT İNSANI DÜNYAYA TAŞIYAN YUMUŞAK BİR GÜÇTÜR”

Usta yazar Yaşar Seyman burada olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek  “Bugün Beşiktaş’tayız ama bütün Anadolu’nun her tarafından gelen güzel insanlarla beraberiz. Beşiktaş’ta sanat soluduk. En çok gereksinimimiz olan şey. Sanat toplumdaki kirlilikleri güzelleştiren, insanı dünyaya taşıyan yumuşak bir güç. Belediye başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Okurların, halkın denizle buluşması burası muhteşem bir kafe. Söyleşimize yoğun da bir ilgi vardı. İlgi için de çok teşekkür ediyorum. Bu demektir ki Beşiktaş’ta esen sanat rüzgârı ülkemizi hatta dünyayı saracak diye düşünüyorum. Bugün sanat adına bir şölen oldu ben yazar olarak çok mutluyum. Umarım okurlar da aynı tadı almıştır’’ diye konuştu.

“KADIN, SANAT VE GENÇLERDEN YANA PROJELER GELİŞTİRİYORUZ”

Söyleşi sonrası söz alan Beltaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İnan Güney; ‘’ Artık her mecliste kadından yana, sanattan yana, gençten yana nasıl projeler geliştirebiliriz bunları konuşuyoruz. Bu yeni nesil belediyecilik anlayışı kapsamında sizleri burada Beltaş Kitap Kafemizde güzel bir söyleşi de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Katkılarınız için teşekkür ederim’’ açıklamasında bulundu.

Söyleşi sonrası usta yazar etkinliğe katılan okurların kitaplarını imzalarken, Beşiktaş Belediyesi de yazar Yaşar Seyman adına yapılan fidan bağışı plaketini usta isme takdim etti.