Akkuyu Nükleer A.Ş tarafından 6-16 yaş arası çocuklara yönelik olarak düzenlenen Ulusal Çocuk Resim Yarışması'nın kazananları belli oldu.

Çevrimiçi olarak düzenlenen yarışmaya, Mersin, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Manisa, Gaziantep, Konya'nın da aralarında bulunduğu Türkiye'nin dört bir yanındaki kentlerden 100'den fazla çocuk katıldı. Akkuyu Nükleer A.Ş. Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Basın Sekreteri ve İletişim Direktörü Vasiliy Korelsky, Hukuk Müşaviri Naila Atmaca, Satış Baş Uzmanı Fedora Dushkova ve Türkiye Nükleer Sanayi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Sevimli'den oluşan jüri üyeleri, katılımcıların çalışmalarını teknik, özgünlük ve yarışma temasına uygunluk açılarından değerlendirdi.

Yarışmanın sonuçlarına ilişkin şirketin Genel Müdürü Anastasia Zoteeva şunları söyledi:

"Jüri, çok sayıda parlak ve orijinal eser arasından en iyisini seçmekte zorlandı. Her bir yarışmacıya aktif, yaratıcı ve yaratmaya istekli oldukları için çok teşekkür ediyoruz! Çocuklar bu konuda teşvik edilmelidir. Yarışmamız artık bir gelenek haline geldi ve her yıl katılımcı coğrafyasının genişlediği, çocuklar tarafından gösterilen ilginin arttığını gözlemliyoruz. Kazananların, Türkiye için özel bir bayram olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda açıklanması sembolik bir anlam taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, yeni kurulan cumhuriyetin kalkınması ve refahı için umutlarını genç nesle bağlamıştı. Nükleer enerji, Türkiye ekonomisi için yalnızca yeni bir yüksek teknoloji kullanan endüstri ve büyük miktarda elektriğin güvenilir ve temiz bir kaynağı değil, aynı zamanda gelecek nesillerin gelişimi için de büyük bir fırsat. Çeşitli yarışmalar ve eğitim, bilinçlendirme ve sosyal girişimler yoluyla Türkiye'deki gençleri desteklemeye devam edeceğiz."

Resim yarışmasının kategorilere göre kazananları şöyle:

'Atomik Süper Kahraman' adaylığı

6-10 yaş kategorisi: birincilik - Karin Berra Karagöz, ikincilik - Yasmina Strizhova, üçüncülük - Varvara Kudryashova.

11-16 yaş kategorisi: birincilik - Cansu Koçak, ikincilik - Alvina Strizhova, üçüncülük - Eylül Çelikkıran.

'Dünyayı Değiştiren Enerji' adaylığı

6-10 yaş kategorisi: birincilik - Yarina Myakisheva, ikincilik - Varvara Khromikh, üçüncülük - Safiye Cesur.

11-16 yaş kategorisi: birincilik - Misha Martynova, ikincilik - Anastasia Derbenyova, üçüncülük - Ivan Korchmarik.

'Enerjik Yüzüncü Yıl' adaylığı (video klip).

Birincilik - Mikhail Konakov, ikincilik - Varvara Khromykh, üçüncülük - Okay Ceylan.

Kategorilerin kazananlarına şirket tarafından hatıra olarak çeşitli hediyeler verilecek.