Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin programı açıklandı. Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ve 2-26 Haziran tarihleri arasında bu yıl ikinci kez sanatseverleri ağırlamaya hazırlanan festivalin detaylı programı açıklandı.

“Marmaris’i sanatla yeşerteceğiz” sloganıyla yola çıkan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin yerel basın toplantısı, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, festival koordinatörü Derya Ön, basın sözcüleri Ayşegül Uygun ve T. Murat Tamer, Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürü Yavuz Yılmaz, NUUP Halkla İlişkiler Müdürü Kemal Göktaş, SETUR Netsel Marmaris Marina’nın Ticaret Merkezi ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Gökçen Çatalkaya, LORYMA RESORT Otel Müdürü Uğur Dağkıran’ın katılımlarıyla 23 Mayıs Salı günü gerçekleşti.

Amos Antik Kenti’nden ilham alarak “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” temasıyla düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023, 2 Haziran Cuma günü Armutalan Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşecek açılış töreninin ardından, şef Eray İnal yönetimindeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın Marmaris Açıkhava Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak vereceği açılış konseriyle başlayacak. Pek çok yıldız sanatçının ve ekibin konuk olacağı festival, aynı zamanda sergiler, söyleşiler, koro ve sokak konserleri gibi ücretli ve ücretsiz birçok farklı etkinlikle renklenecek.

DÜNYA ÇAPINDAKİ SANATÇILARI MARMARİSLİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURACAK

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi iş birliğiyle geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali (MKSF), heyecan verici ve nitelikli etkinliklerle Marmaris’e kültür-sanat ağırlıklı, uluslararası, kaliteli ve kalıcı bir kimlik kazandırmayı, Marmaris’in kent kimliğine sanatla değer katmayı hedefliyor. Marmarislilerin ve Marmaris’i ziyaret edenlerin sanat ve kültürle dolu günler geçirmelerini sağlayan festival, dünya çapındaki sanatçıları Marmarisli sanatseverlerle buluşturmayı ve yerel değerleri de uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyor.

Her yıl Marmaris sınırları dahilindeki 14 antik kentten birini öne çıkarmayı hedefleyen MKSF, ikinci yılında odağına Amos Antik Kenti’ni alıyor. Tarım için çok elverişli olmayan bir coğrafyada, günümüzde hâlâ geçerli ve çevreye duyarlı yöntemleri kullanarak elde ettikleri zengin ürünler sayesinde sanatsal bir talebin yükseldiği kültürel bir gelişimi de sağlayan kentten ilham alan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023’ün teması, “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” olarak belirlendi.

AMOS ANTİK KENTİ’NE DİKKAT ÇEKİLİYOR

2-26 Haziran 2023 tarihleri arasında sanatseverleri ağırlamaya hazırlanan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali 2023’ün yerel basın toplantısı 23 Mayıs Salı günü gerçekleşti. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, MAKSAD yöneticilerine ve sponsorlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Festivalin Marmaris’te kalıcı olmasını, sürdürülebilir bir şekilde istikrarı yakalayan bir etkinlik olmasını arzu ediyoruz. Marmaris Belediyesi olarak kültür sanatta, bilimde, sporda ve her alanda üzerimize düşeni yapmaya çalıştık, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Oktay, festivalin ana temasıyla ilgili olaraksa “Festivalin bu yılki temasını oluşturan Amos’ta devam eden kazılara ve araştırmalara belediye olarak destek verdik. Burayı gün yüzüne çıkararak ilerleyen yıllarda çok daha büyük, güzel etkinlikleri Amos’ta hep birlikte düzenlemeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yıl yaşanan tüm felaketlerin ardından, festivalin ülkemizin yaralarına bir nebze de olsa merhem olmasını umut ettiklerini ifade eden festival koordinatörü Derya Ön, basın sözcüleri Ayşegül Uygun ve T. Murat Tamer ise festivalin geniş programı hakkında bilgileri aktardılar.