Kartal Belediyesi’nin düzenlediği aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Ben Türkan Saylan’ adlı tiyatro oyunu, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan’ın çocukluğundan itibaren yaşamının ele alındığı tiyatro oyunu sahnelendi. Cengiz Toraman’ın yönettiği, oyuncu Şenay Gürler’in performansı ile Türkan Saylan’ın hayatının seyirciye aktarıldığı oyun, ayakta alkışlandı.

KENDİ HAYATINDAN BÖLÜMLER AKTARILIYOR

Sayesinde Türkiye’de binlerce cüzzam hastasının tedavi edildiği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Kardelenler projesi ile 100 bini aşkın kız çocuğunun okuyup meslek sahibi olduğu Saylan’ın hayatından kesitlerin ve onun hakkında çevresindeki insanların anılarının da sinevizyon ile perdeye yansıtıldığı oyunda, oyuncu Şenay Gürler başarılı performansı ile sahne aldı.

Yaklaşık 70 dakika süren oyunda Saylan’ın sağlık ve eğitim alanında yaptığı çalışmalar ile kendi hayatından bölümler aktarıldı.

Oyunun sonunda bazı seyirciler göz yaşlarına hâkim olamazken sahneye çıkan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, oyuncu Şenay Gürler’e çiçek takdim etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Uçar, Saylan’ın Cumhuriyet ve aydınlanma yolunda çabalarını etkili bir şekilde sahneleyen Gürler’e hayranlığını dile getirerek katkılarından dolayı teşekkür etti.