Kartal Belediyesi tarafından, Kartal’da yaşayan çocukların 1 haftalık ara tatilde eğlenceli zaman geçirmesi amacıyla düzenlenen çocuk şenliği başladı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, öğrenciler için, 6 gün boyunca sürecek ve birbirinden eğlenceli aktivitelerin yer alacağı şenlik kapsamında akıl oyunları ve oyun atölyelerini çocuklar ile buluşturacak. Çocuk Şenliği etkinliklerinin ilk günü Kartal Yakacık Masal Müzesi’nde gerçekleştirildi. Masal Müzesi bahçesinin her bir köşesinin farklı bir etkinliğe sahne olduğu şenliğe onlarca çocuk katıldı. Şenlikte ayrıca yüz boyama, balon, karikatür ve tabak boyama gibi etkinliklerin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş mahalle oyunları oynandı.

ŞEKER VE PATLAMIŞ MISIR İKRAMLARI GÜN BOYU DEVAM ETTİ

Masal Müzesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar, kendileri için hazırlanan pamuk şeker ve patlamış mısır ikramından gün boyunca faydalandı. Şenliğe ek olarak yine ara tatildeki çocuklar için Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde çocuk oyunları sahnelendi. 19 Kasım’a kadar sürecek olan Kartal Çocuk Şenliği, her gün farklı bir noktada çocuklar ile buluşacak.

13 Kasım Pazar günü Soğanlık Rıfat Ilgaz Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlenecek şenlik, 15 Kasım’da Bayram Demirkol, 17 Kasım’da Mehmet Ali Büklü, 18 Kasım’da Hürriyet Kültür Merkezi ve 19 Kasım’da Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde düzenlenecek.