Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi eğitmen ve kursiyerlerinin, Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel hazırladıkları ‘Atatürk’ temalı ‘Yüzde Yüz Sanat’ sergisindeki  eserler sanatseverlerle buluştu. Büyükçekmece tarihi kervansarayda açılan sergi 29 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Büyükçekmece Halk Akademisi eğitmenleri ve kursiyerleri el emeği hazırladıkları ürünleri ‘Dönem Sonu El Sanatları Sergisi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Serginin açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 24’üncü Dönem Milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Kerem Ereke, Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü Gürhan Ozanoğlu ve Halk Akademisi eğitmenleri ve kursiyerleri gerçekleştirdi.

BAŞKAN AKGÜN: ESERLER BÜYÜK BİR EMEK SARF EDİLEREK HAZIRLANDI

Serginin açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eserlerin uzun bir çalışma dönemi sonunda büyük bir emek sarf edilerek hazırlandığını belirterek emeği geçen eğitmen ve kursiyerleri kutladı.

"KADINLAR OLARAK ÖZGÜVEN KAZANDIK"

Kursiyerlerden Gülşen Beşer, ‘’Önce Belediye Başkanı’mız Hasan Akgün’e biz kadınlara verdiği değerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bize açtığı bu imkanlar sayesinde her birimiz ayakları üzerinde duran kadınlar olarak kendimize özgüvenimizi kazandık ve ortaya çok güzel şeyler çıkardık. Eski objelerimizi değerlendirip arasına yenileri katıyoruz. Hocamız Ayten Hanım ve Ayfer Hanım ile birlikte çok güzel ve çok uyumlu çalışmalar yaptık. Her bir hocamıza bize kattıklarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi. 

Süheyla Tergü ise “6-7 yıldır bu kurslara devam ediyorum. Ayten Aksu’nun öğrencisiyim. Çok güzel işler. Evimi güzelleştirdim, eski eşyalarımı yeniledim. Bendeki bu mahareti belediye ortaya çıkardı. Meğerse benim keşfedemediğim bir kişiliğim varmış. Çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Funda Aydın da “13 yıldır Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nde el sanatları eğitmenliği yapıyorum. Geleneksel el sanatları mezunuyum. Aynı zamanda halk eğitimde de eğitimler veriyorum. Belediyedeki branşım su kabağı işlemeciliği ve ahşap, cam, seramik boyama üzerine. Bu kurslara herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Çok güzel dostluklar, arkadaşlıklar, üretmek, sene sonunda bunları sergilemek paha biçilemez. Hem öğrenciler motive oluyorlar hem bizler motive oluyoruz" diye konuştu.

29 MAYIS TARİHİNE KADAR ZİYARET EDİLEBİLİR

Kültürpark-Kervansaray’da açılan Yüzde yüz Sanat Halk Akademisi Dönem Sonu El Sanatları Sergisi’ne yoğun katılım oldu. Sergide kursiyerlerin ve eğitmenlerin el emeği olan su kabağı işleme, kumaş boyama, ahşap boyama, takı, amigurimi, tel kırma ve ebru sanatından birçok özel parça bulunuyor. Sergi 29 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilir.