Başakşehir Belediyesi’nin Şehir Sanat Sergileri kapsamında oluşturduğu Nurulayn Geleneksel Sanatlar Sergisi kapılarını açtı. 39 hat ve tezhip eserinin yer aldığı serginin açılışını Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu yaptı.

Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde ziyarete açılan sergide geleneksel sanatları temsil eden eseler yer alıyor. Eserleri tek tek inceleyerek bilgi alan Başkan Kartoğlu, Başakşehir’in tüm mahallelerinde benzer sergiler düzenleyeceklerini söyledi. Sergide eserleri yer alan sanatçılara teşekkür eden Başkan Kartoğlu, “Emeklerinize sağlık. Sizler üretirseniz bu salonların bir anlamı olur. Bu eserler olmazsa bu salonların hiçbir anlamı yok. Üretmek sizden, sergilemek bizden” dedi.

 30 NİSAN’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

Hat ve tezhip gibi geleneksel sanat eserlerinden oluşan sergi, sanatseverlerden tam not aldı. Sergide sanatçılar Ayşe Koç Uzun, Ayşenur Büyüknalçacı Özkır, Burçin Yılmaz, Emine Sukla Çelikay, Gülsüm Aydın, İlknur Azak, Sabriye Baykal ve Sümeyye Demir’in eserleri görücüye çıktı. 39 eserin sergilendiği sergi, 30 Nisan’a kadar ziyaretçileri ağırlamaya devam edecek.