Bahçelievler Belediyesi, ramazan ayı etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar organize ediyor. Etkinliklerde; çocuk eğlenceleri, yolda kalanlar için çeşitli noktalarda çorba dağımı, ‘ALO İFTAR’ hattıyla da 65 yaş üstü yaşlıların, hasta ve engelli kişilerin evlerine iftar yemeği servis edilmesi yer alıyor.

Bahçelievler Belediyesi'nin ramazan ayı boyunca ilçenin yanı sıra deprem bölgesinde iftar çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Bu yıl Ramazan iftar sofralarını özellikle deprem bölgesinde kurduk. Hatay Antakya'da seyyar aşevi çadırımız ve günlük 30 bin gün kişi kapasiteli bir seyyar mutfağımız var. Her gün orada günlük sıcak yemek ikram ediyoruz. Bu ikramlar ramazan boyunca da devam edecek. Ayrıca bölgede yaşayan depremzedelere de sefer taslarıyla iftar yemeği dağıtımı yapıyoruz. Ramazan boyunca deprem bölgesinde her gün yaklaşık 10 bin kişilik iftar yemeği ikram edeceğiz” dedi.

ÜNLÜ KONUKLAR BAHÇELİEVLER’DE

Etkinlikler kapsamında Şirinevler Ulu Camii önünde kurulan çadırda, ünlü isimlerle söyleşiler, şiir dinletileri, konserler gerçekleştirilecek. Etkinliklerde sahne alacak isimler ise şöyle:

“Serdar Tuncer, Doç. Dr. Yasin Pişgin, İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Şair Dursun Ali Erzincanlı, Ahmet Özhan, İlahiyatçı Mustafa Karataş, Orhan Karaağaç, Hayati İnanç, yazar Hatice Kübra Tongar,  Mustafa Demirci, Ayasofya Camisi imamı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Hafız Osman Bostancı, Eşref Ziya Terzi, Alişan Kapaklıkaya, Necmettin Ersaçan, Prof. Dr. Nurullah Genç, Ömer Karaoğlu ve Mustafa Cihat.”

ÇOCUKLARA ÖZEL ÇADIR

Öte yandan Bahçelievler Belediyesi, çocuklara özel kurduğu ramazan çadırında ise Hacivat-Karagöz gösterisine, oyunlara, yarışmalara ve çeşitli hediyelere yer veriyor.