Bahçelievler Belediyesi ve Çiğköfteciler Derneği (ÇİĞDER) iş birliğiyle düzenlenen ‘Çiğ köfte Festivali’ kapsamında 5 ton çiğ köfte vatandaşlarla buluşturuldu.

Kamu Binaları Meydanı’nda gerçekleştirilen çiğ köfte festivalinde vatandaşlar çiğ köfte alabilmek için kilometrelerce sıra oluşturdu. 7’den 70’e binlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte çiğ köftelerini alan kişiler meydanda düzenlenecek konser öncesinde halay çekerek doyasıya eğlendi. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da çiğ köfte yoğurarak, vatandaşlara kendi elleriyle dağıttı.

MURAT KURŞUN KONSER VERECEK

Program kapsamında sevilen sanatçı Murat Kurşun konseri düzenlenecek. Ünlü sanatçı sevilen türkülerini Bahçelievler’de yaşayan vatandaşlar için seslendirecek. Ayrıca çiğ köfte için vazgeçilmez bir de ‘Sıra Gecesi’ etkinliği yer alacak. Adıyaman Harfane Grubu da seçkin Adıyaman türküleri seslendirecek.   

“YAKLAŞIK 50 BİN KİŞİYE 5 TON ÇİĞ KÖFTE DAĞITIYORUZ”

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bu güzel havada Bahçelievler’de Doğu ve Güneydoğulu hemşerilerimle çiğ köfte festivali yapıyoruz. Yaklaşık 50 bin kişiye 5 ton çiğ köfte dağıtıyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz” dedi.

Çiğköfte Üreticileri Derneği Ar-ge Başkanı da Mehmet Demirhan, “Biz bugün Bahçelievler Belediyesi iş birliği ile Bahçelievler Meydanı’nda 50 ustamızla halkımıza dürüm yapma suretiyle çiğ köfte ikram edeceğiz. Bahçelievler Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Buradaki amaç ne çiğ köfte yemek ne de festival. Amacımız, halkımızla burada bir araya gelmek, hasbihal etmek, birbirimizi hatırlamaktır” şeklinde konuştu.

Festivale gelen ve çok memnun kaldığını söyleyen Güler Şahin, “Çiğ köftenin tadı çok güzel, her zaman yerim zaten. Bahçelievler Belediyesi’nden çok memnunuz. Allah razı olsun, bugünü yaşattı, inşallah devamı da gelir” diye konuştu.

“ÖNCE ÇİĞ KÖFTE YİYECEĞİM ARDINDAN HALAY ÇEKECEĞİM”

11 yaşındaki Muhammet Karabulut (11) da “Öğlen 13.30 gibi sıradaydık. Çiğ köfte yiyeceğiz, heyecanlıyım. Önce çiğ köfte yiyeceğim ardından halay çekeceğim” dedi.