Ardahan’ın lezzetleri Sultangazi Belediyesi ile İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği’nin düzenlediği Kaz eti, Kaşar ve Bal Festivali’nde vatandaşlarla buluşturuldu.

Sultangazi Belediyesi’nin Anadolu’nun lezzetlerini, kıyafetlerini, müziklerini ve kültürünü ilçe sakinlerine tanıtmayı amaçladığı programlar kapsamında bu kez Ardahan’ın lezzetleri Sultangazi'ye taşındı. Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleşen festivalde Ardahan’ın kaz, kaşar, bal, sucuk, gibi lezzetlerinin tanıtılmasının yanı sıra bölgenin yöresel müzikleri çalındı, vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde halaylar da çekildi.

“YÖRESEL GÜNLERİMİZİ ÇOK GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Festivale katılan Av. Abdurrahman Dursun, “Sultangazi’de yöresel memleket günlerimiz devam ediyor. Sultangazi Etkinlik Alanı’nda Ardahanlı komşularımızla, Ardahan’ı seven ona gönül veren diğer hemşerilerimizle beraberiz. Çok yoğun bir şekilde devam eden yöresel etkinliklerimiz kapsamında bugün 8’incisini gerçekleştiriyoruz. Esasında bu memleket günlerini gerçekleştirmemizin asıl amacı hem gelenek ve göreneklerimizden kopmadan şehrimizi yaşamak hem de memleketimizden kopmamaktır. Bu çerçeve içinde yöresel günlerimizi çok güçlü bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bugün de özellikle kazıyla, gövermiş peyniriyle, kaşarıyla Ardahanlılar bugün hem yöresel tatlarını tanıtacaklar hem de gelenek ve göreneklerini sergileyecekler. Folklorlarıyla, çeşitli oyunları ve konserleriyle güzel bir gün olacak. Dört gündür devam eden günlerimizin bugün kapanış törenini, açılış töreniyle gerçekleştirmiş olacağız. Herkesi gün sonuna kadar devam edecek etkinliklerin bulunduğu Sultangazi Etkinlik Alanı’na davet ediyoruz, Ardahanlılar adına davetimizi yapmış olalım” dedi.

“ÇALIŞIYORUM, İZİNLİ BİR GÜNÜM VAR, ONDA DA BURAYA GELDİM”

Ardahanlı Anagül Şimşek, festivale memleketinin lezzetlerini tatmak için geldiğini söyleyerek, “Kendi yöremizin türküleri, oyun havaları, yağı, peyniri, kazı, her şeyi var burada. Memleketimizin ürünlerinin buraya getirilip satılmasından çok gurur duyuyorum. Herkes buraya gelsin, Ardahanlı olarak kendi insanlarımızı neden yalnız bırakalım. Çalışıyorum, izinli bir günüm var, onda da buraya geldim” şeklinde konuştu.

“BU VESİLEYLE ÇOCUKLARIMIZ EN AZINDAN KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖĞRENMİŞ OLUYOR”

Pazar gününü ailesiyle geçirmek için festivale gelen Zafer Yaylalı ise “Ardahan’ın yöresel lezzetlerini görmeye geldik, kültürün tanıtımı açısından böyle bir festivalin düzenlenmesi çok güzel. Çocuklarımız zaten burada büyüyor. Geçenlerde de Erzurum günüydü, bu vesileyle çocuklarımız en azından kültürümüzü öğrenmiş oluyor” dedi.