Tablet Müzesi (Kayseri): Kayseri Kültepe’ye tablet müzesi kurulumu yapılacak. 12 Ağustos’ta yapılacak ihaleyle, müze için çalışmalar yapılacak. Kültepe Bölgesi’nde, ticaret ve hukuk sisteminde kullanılan birçok çivi yazılı ve kilden yapılmış tablet yer alıyor. Kurulacak müzede de büyük bölümü Ankara’da sergilenen ve Kayseri’deki kazılarda çıkarılan bu tabletlerin sergilenmesi hedefleniyor. Kültepe’de 70 yıldır devam eden kazılarda bugüne kadar toplam 23 bin tablet çıkarıldı.

Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi (Sivas): Sivas’ta çalışmaları yapılan Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi’nin teşhir ürünleri için de ihaleye çıkıldı. Müzeye 211 kalem teşhir ürünü olacak. Müzede ürün sergilemelerinin yanında Sivas’a has minyatür halı, Sivas tarağı, bıçak gibi ürünlerin atölyeleri de yer alacak ve o dönemin üretimleri birebir bulunacak. Böylece ‘yaşayan müze’ konsepti hayata geçirilecek.

Hamam Müzesi (Eskişehir): Eskişehir’e kazandırılacak hamam ve hamam müzesi için ihale şubat ayında yapıldı. İhaleyle, kaba inşaatı tamamlanmış, 3 katlı karkas hamam ve hamam müzesi binasının ikmal inşaatı işleri için süreç başladı. Türk hamam kültürünü tanıtmayı amaçlayan ve termal turizmi geliştirmeyi amaçlayan müze için vatandaşlar da geçmiş dönemlerde kullanılan ve büyüklerinden kalan tas, sabun, kese gibi objeleri bağışlandı.

OSMANİYE’YE YERFISTIĞI MÜZESİ

Osmaniye’nin turizm potansiyelinin artırılması gayesiyle kurulması planlanan yerfıstığı müzesi için bugün   tekliflerin son günü.Osmaniye’ninsimgesi haline gelen yerfıstığının tanıtımının yapılması ve farklı mimaride bir yapının kente kazandırılması amacıyla hizmete açılan ihalede, yerfıstığı görünümünde bir müze binası bulunacak. 3 katı olacak binanın toplamda bin 234 metrekarelik alanda kurulumu yapılacak ve inşaatı 8 ayda tamamlanacak. (HÜRRİYET)