Edirne'de coğrafi işaret tescilli 'Meriç Yer Fıstığı', Türkiye'ye açılmaya hazırlanıyor Edirne'de coğrafi işaret tescilli 'Meriç Yer Fıstığı', Türkiye'ye açılmaya hazırlanıyor

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)- KIRKLARELİ'de Kurban Bayramı öncesinde ekipler tarafından hayvan hareketliliği denetimi yapılıyor.

Demirköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvan hareketlerini kontrol etmek amacıyla ortak denetim yapıyor. Ekipler tarafından, özellikle kurbanlık hayvan taşıyan araçları durdurularak, kontrol ediliyor. Müdürlükten yapılan açıklamada, denetimlerin bayrama kadar süreceği belirtilerek, "Teknik personelleri tarafından, hem hayvan sağlığı ve refahını korumak hem de trafik güvenliğini artırmak amacıyla denetimler yapılıyor. Denetimlerde hayvanların küpelerine, hastalıklı olup olmadıklarına ve araç içerisindeki refahlarına dikkat ediyoruz. Nakil listelerini titizlikle takip ediyoruz ve hayvanların küpelerini kontrol ediyoruz. Sevk süreçlerini yakından izliyoruz" denildi. (DHA)

Kaynak: dha