Türkiye kaynıyor. Bilinmeyen eller, ellerinden geleni yapıyor. Siyaset dünyası durulması güç bir bulanık çamura dönüştü. Herkes haklı ama muarızlar haksız görüşü siyaseti takım tutar gibi tutan vatandaşları da peşinden sürüklüyor. Vatandaşın siyaset sahnesine çıkması bir gündür ve o da seçim günüdür. Sağduyu hem meydanlara hem mekânlara hem de siyaset dünyasına hâkim olmalıdır. Zaman her şeyin ilacıdır. Siyasetçilerden isteğimiz şudur. Lütfen siyasetinizi yapın amma insanları birbirine düşürme siyaseti yapmayın. Siyaset, memleketi daha ileri seviyelere çıkarırım düşüncesiyle projeler üretmek ve uygulamaktır.
Siyaseti bir kenara bıraktıktan sonra yürekleri titreten bir olay oldu biliyorsunuz. Kızıl Elma diye isimlendirilen “insansız savaş uçağı” yerde fazla duramadığı için uçuşa geçti. Dosta gurur, düşmana korku saplandı. Milli Savunma sanayi şahlandı. 40 sene önce bizim askeriyede kullandığımız silahlar tamamen tedavülden kaldırılıp yeni ve modern silahları yaptık ve askerimize emanet ettik. Bunu başaranlar devletin kadim geleneğini ayakta tutan iradedir.
Gençler en çok başaranlardır. Gençlerimizden yana asla aman bu gençlikten bir şey olmaz diyenlerden olmadım. Olmak için de bir sebep görmüyorum. Eğitimi, eğitenlerin ve eğitilenlerin hep eksik taraflarını görmek asla doğru bir fikir değildir. Tek eksiğimiz bu gençlere ve eğitenlere güvenme sorunumuzdur. Güvenelim çünkü bu gençler bizim geleceğimizi inşa etmeye devam edecek mimarlarımızdır. Eksikler, hatalar, yanlışlar yok mu? Elbette onlarda olacak. Onları hep ön planda tutarsak yanlış yaparız. Bir sınıfa girin de bakın. Otuz kişilik bir sınıfta 4, 5 tane çocuk yaramazlık yapabilir. Ama bu sınıfın hepsinin yanlış yolda olduğu anlamına gelmez.
Dün akşam yeniden mutlu ve bahtiyar oldum. Gelecekten ümidimiz arttı. Gerek teknolojik gerek sosyal hayatta ki başarıların hepsi gençlerindir. Onların sağı ile solu ile konuştuklarını görüyorum. Konuşmayı bırakırlarsa işte o zaman korkalım. Çünkü kavga ve anarşi başlar. Konuşun ve anlaşın gençler.
Tiyemder ( Tüm İlahiyat Mezunları Derneği) toplantımıza yedi senedir başarılara imza atmış kardeşlerimizi davet ettik. Kırmadılar geldiler. Teşekkür ediyoruz. TÜİD (Türkiye İlahiyatlar Derneği) Genel Başkanı Mehmet Salih Turan ile Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Tuğ kardeşlerimizi ağırlamaktan onur duyduk. Kısa sürede büyük başarılara imza atmışlar. İlahiyat Mezunlarını buluşturuyorlar. Bu sene son programlarını da 30 Aralık 2022 tarihinde 10 bin İlahiyat Mezununu ve mensubunu, Üsküdar Burhan Felek Spor Salonunda ağırlayacaklar. İLAHİYAT GENÇLİK BULUŞMASI. 
Hayatımızın gerçeği şudur. İlahiyat fakültelerinde eğitimini alıp cemiyet hayatımıza dokunan bu gençlerin birçok sosyal yaramızı saracaklarına inanıyorum. Millet olarak, insanlık olarak en çok ihtiyacımız birlik ve beraberliğimizdir. Bu birlik ve beraberliğimizle sağlayacak maneviyatımıza ilaç olacak İlahiyat mezunlarına ihtiyacımız var. Dünyayı tanıyan Allah’a güvenen, Peygambere inanan; öğretmene, müftüye, imama, idareciye, rehber insanlara da ihtiyacımız var. Ayrıştırmayacak, ötelemeyecek ve illa birleştirecek ve insanlara itimat telkin edecek din adamlarına çok ihtiyacımız var. Her zaman dediğim gibi İlahiyat mezunu olanlar büyük bir güçtür. Bu büyük güç insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkaracak, sevgiyi insanlar arasına yayacak beklenen bir güçtür. Mazlumun yanında zalimin karşısında durabilecek büyük bir güçtür. Ben bu gücün ülkemize ve milletimize rehber olmaya devam edeceğine inanıyorum. Türkiye de ve dünyanın birçok yerinde yaşayarak hizmet eden İlahiyat mezunları Hazreti Ömer gibi “hala ne diye duruyoruz. İnelim Kâbe’ye” dediği gibi insanlara dokunarak onları huzura davet edenlerden olalım. Mekke döneminden insanları Medine huzur ortamına davet edelim. En yaşlı ağabeyimizden yeni öğrencilik hayatına başlayan İlahiyat mezunları, mensupları görevimiz çok zor ve çok kutsaldır. Vatanımıza bunca göz diken hainler varken görevimizi yapmazsak Allah bizden hesap sorar. Dâhili ve harici ilerlememize engel olanlar varken bizim insanlara vatan sevgisini, millet birliğini, dirliğini anlatmak için insanların kalbine girmezsek hesabımız ağır olur.
Ağabeylerim ve kardeşlerim “gavlen leyyinen” düsturuyla hizmetlerimize devam edelim.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 16 Aralık 2022