Abdestimi alıp Kuran’ımı okudum. Ailemle helalleşerek bindirdikleri arabayla ameliyathaneye doğru gittik. Ameliyat masasına yatırdılar. Sol kolumu bağladılar. Sadece dua ve teslimiyet vardı. Son söz olarak duyduğum, Hoca geliyor. Sonra ne kadar zaman geçti, ne yapıldı, ne edildi, hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Çünkü geçen zaman benim için sadece şifalı ellerin, bilge insanların bilgeliği ile birleşip, Allah’ın takdirine bağlıydı. 
Uyuyup uyanmak ve karşınızda güler yüzle Saim Bey, nasılsınız? Sözüne muhatap olmak çok güzel de aklınız gözlerinize söz geçiremiyor. Derin uykulara dalıp gidiyorsunuz. Zaman geçtikçe konuşmaları duyuyor fakat cevap vermeye takat getiremiyorsunuz. Yoğun bakımdan odaya geçildi. Yeni doğmuş çocuğun çaresizliği gibi çaresiz, muhtaç olduğu ilgiye muhtaçsınız.
Sonradan düşünüyorum da toplumlara yön veren, kurumlarda bunca yöneticilik yapan bir insan olarak, şimdi neyim? Çaresizim! Kimse güç bendedir demesin. Güç te, kuvvette, kudrette Allah’a aittir. Dünya hayatı geçicidir. Bir oyun ve oyuncaktan ibarettir.
Sadece şu unutulmasın ki, dünya ahiretin tarlasıdır. Dünyada bizlere kısmi güç kuvvet verilmiştir. En ufak bir üfleme, dokunma ile güç kuvvet ortadan kalkıyor. Sadece teslimsin. Bir de içimi kemiren bir başka durumu, birkaç cümle ile ifade edeyim. Lakin bunun cevabını çok merak ediyorum. Doktorlarımızdan, Psikologlardan, Din âlimlerinden bu konunun araştırılmasını merak ediyorum. Konu şu; ameliyat esnasında, ruhum neredeydi? Canım bedende beklerken ruhum gerçekten neredeydi? Soruma gülmeyin dostlarım ama bu da bende ki merak oldu?
Bu ameliyat bana dedi ki; yanlış beslenmişsin. Yanlış yaşamışsın. Bunca keder, bunca stresle dünyayı sen mi düzelteceksin? Ben de bu operasyonu haklı buldum. Kesinlikle Kuran ve Peygamber efendimizin hayatına ittiba edeceğim inşallah. Kuvvetli mümin zayıf müminden daha hayırlıdır. Tedavi olunuz, tedavi olunuz, tedavi olunuz.
Efendim, Koşuyolu Kalp Hastahanemiz de KALBİME AYAR YAPILDI. Kalbime dokunan güzel insanlara teşekkürler ediyorum.
Sn. Prof. Dr. Mehmet Kaan KARALİ beyefendiye hususen en kalbi duygularımla teşekkür ederim. Ekibinden Doç. Dr. Sevet İZCİ beyefendiye ameliyat ve sonrası hizmetlerini esirgemeyen ekibine, Cerrahi katta bulunan, asistan doktor, doktor ve hemşirelere, Hastahane Müdürüm Cenk Hilmi KILIÇ beye, Hasta Bakım Müdürü Asiye Güleşen hanımefendiye, Müdür yardımcısı Yılmaz Coşkun beye, Sorumlu hemşire Gelinim Fatma Gökçe’ye teşekkür ederim.
Beni dayısı olduğum için değil, insan olduğum için yalnız bırakmayan hem bilgi becerisi hem dualarıyla başımdan ayrılmayan Hasta Bakım Müdür Yardımcısı Sema Bahçeci’ye teşekkürler ediyorum.
Ameliyatımı duyar duymaz ziyaretiyle bizi onurlandıran Prof. Dr. Mustafa Kürşat TİGEN beyefendi ve ekip arkadaşlarına gönüller dolusu teşekkür ederim. İsimlerini zikremediğim güzel insanlar beni mazur görsünler. Allah sağlık çalışanlarımızdan razı olsun. Arayan, soran, yazan, haber bırakan eş, dost ve arkadaşlarıma, hatimler yapıp dua edenlere ne diyebilirim. Allah hepinizden razı olsun.
Ulaşmak isteyip gelemeyen, dualarıyla manevi destek olanlardan da Allah razı olsun.
Hastalık ayrı bir dert, hastalara bakım ayrı bir zanaatmış. Gördük ki hastahanelerimizde ki personel rüştünü ikmal etmişler.
Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan arınma ayı olan Ramazan mübarek olsun. Kuran ayı, Kadir ayı inşallah seneye en görkemli şekilde ihya edilir. Cuma bereketiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 16 Nisan 2021