Tunus Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Libya'da kaçırılan Tunus'un Trablus Büyükelçiliği Genel Sekreteri Muhammed eş-Şeyh ile Büyükelçilik Birinci Müsteşarı el-Arusi Bintati'nin serbest bırakıldığı ve ülkeye ulaştıkları belirtildi.

Genel Sekreter Şeyh ve Birinci Müsteşar Bintati'yi el-Uveyne askeri havaalanında Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki ile Başbakan Mehdi Cuma karşıladı

Tunus'un Trablus Büyükelçiliğin Genel Sekreteri Muhammed eş-Şeyh 20 Mart'ta, Birinci Müsteşarı el-Arusi Bintati ise 17 Nisan'da silahlı bir grup tarafından kaçırılmıştı.

"HER TÜRLÜ BASKIYI REDDEDİYORUZ"

Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki, ülkesinin "hiç bir baskıyı" kabul etmeyeceğini söyledi.

Libya'da kaçırılan diplomatların karşılanması esnasında Tunus Askeri Havaalanında basına yaptığı açıklamada Merzuki, iki ülke arasındaki anlaşmalara işaret ederek, "Tunus devleti yaptığı anlaşmalara saygılı yol izleyecektir. Siyasetimizi ve kanunlarımızı yönlendirecek her türlü baskıyı reddediyor, Tunus'un egemenliği ve çıkarları çerçevesinde hareket ediyoruz" dedi.

Merzuki, ayrıntılarını açıklamadığı anlaşmaların baskılardan etkilenmeyeceğini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Munci Hamidi, diplomatların serbest bırakıldığı haberinin ardından Libya hükümetinin çabalarından övgüyle söz etmişti.

Tunus'un Trablus Büyükelçiliği Genel Sekreteri Muhammed eş-Şeyh 20 Mart'ta, Birinci Müsteşarı el-Arusi Bintati ise 17 Nisan'da silahlı bir grup tarafından kaçırılmıştı.