Murat KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- İstanbul'da sivil toplum kuruluşları ile iftarda bir araya gelen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Gündüz Sait Güngen beyefendi ismini belki bilenleriniz vardır. Bildiğiniz gibi devrim arabalarının baş tasarımcısı devrim arabalarını yapan ve bunun için çok güzel bir kariyerini bırakarak, kolları sıvayarak, Türkiye'nin gerçekten önemli projelerinden birisi olan 'Devrim' arabalarını gerçekleştiren tasarımcı ekibin başındaki yüksek mimar mühendis bir abimiz ve büyüğümüzdü. Bugün vefat etti" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Kadıköy'de bulunan tarihi Filizi Köşkü'nde sivil toplum kuruluşları ile iftarda bir araya geldi. Birlikte yapılan iftarın ardından konuşan Numan Kurtulmuş, "Sivil toplumun daha güçlü hale gelmesi, her bir arkadaşımızın kendi alanında kendi ana kulvarında önder lider kuruluşlar haline gelmesini hep kendimiz için önemli hedeflerimizden birisi olarak telakki ettik. Çünkü demokrasi sadece 5 yıldan 5 yıla oy verme rejimi değildir. Demokrasi aynı zamanda seçim arası dönemlerin tamamında halkın bütün kesimlerini kuşatacak güçlü sözü söyleyebilme, güçlü faaliyetleri ortaya koyabilme rejimidir. Bunun için de en az siyasi partiler kadar sivil toplum kuruluşlarımızın da önemli olduğu, hatta sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarıyla siyaseti de yönlendirebilme becerisine sahip olması gerektiğini biliyor ve buna inanıyoruz. Onun için her birinize yaptığınız hizmetleriniz dolayısıyla çok teşekkür ediyoruz" dedi.

İstanbul-Erdoğan: AB ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesine yönelik çalışmaların bir an önce başlatılması önemlidir-(Geniş Haber) İstanbul-Erdoğan: AB ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesine yönelik çalışmaların bir an önce başlatılması önemlidir-(Geniş Haber)

Kurtulmuş, "Türkiye'de özellikle bu salonda bulunan birçok faaliyet alanı olan arkadaşlarımızı biliyorum. Her birimiz kendi alanınızda çok iyi çalışmalar yapıyorsunuz. Sadece Türkiye içinde değil, Türkiye dışında da sivil toplumun güçlü bir şekilde faaliyetlerini, sadece Türkiye insanına değil, bütün insanlığa, başta İslam ümmetinin diğer fertleri olmak üzere hizmeti şiâr edinerek hizmetlerinizi sürdürdüğünüzü biliyoruz. Ve bu çalışmalarımızda yerinde gördüğümüz zaman büyük bir şekilde iftihar ediyoruz. Allah hepinizden sizin sivil toplum kuruluşlarınızı destekleyen milletimizden de razı olsun" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİK GELİŞİMİ BUGÜN BELLİ BİR NOKTAYA GELMİŞTİR"

Kurtulmuş, "Öncelikle sözlerime başlarken burada bugün bir önemli kaybımızı ifade etmek isterim. Gündüz Sait Güngen beyefendi ismini belki bilenleriniz vardır. Bildiğiniz gibi 'Devrim' arabalarının baş tasarımcısı, Devrim arabalarını yapan ve bunun için çok güzel bir kariyerini bırakarak, kolları sıvayarak, Türkiye'nin gerçekten önemli projelerinden birisi olan Devrim arabalarını gerçekleştiren tasarımcı ekibin başındaki yüksek mimar, mühendis bir abimiz ve büyüğümüzdü. Bugün vefat etti. Allah rahmet eylesin. Bu vesileyle onun şahsında Devrim arabaları meselesini bir kere daha anmak ve hatırlamak durumundayız. Gerçekten Türkiye'nin zaman zaman söylüyorum, Türkiye'nin sanayileşme tarihi, bir tarafından baktığınız zaman da Türkiye'deki ihanet tarihidir. Türkiye'nin sanayileşmesini nasıl engellendiği, nasıl bunun önüne bir takım iç ve dış odaklarının engel olarak bunun önüne geçtiklerinin en tipik örneklerinden birisi Devrim arabalarıdır. Çalıştırılmış, projesi oluşturulmuş, başarılı bir şekilde sonlandırılmış bir proje. Maalesef hain ihanetler zincirinin sonunda çalışamaz hale getirilmiş, nasılsa bunlar araba üretemez diyerek kenara atılmıştır. Çok şükür dün Devrim arabalarında ve birçok alanda engellenen Türkiye'nin teknolojik gelişimi bugün belli bir noktaya gelmiştir. Bugün yerli arabasını TOGG'u üretebilen, özellikle savunma sanayiinde üstün teknoloji ürünleriyle Dünyada bir marka haline gelmiş olan bir ülkeyiz. Allah bu istikametteki yürüyüşümüzü, istikrarlı yürüyüşümüzü sürdürmeyi nasip eylesin. Arkadaşlarımızı bir kere daha tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "Gerçekten dünyanın dört bir tarafından sivil toplum kuruluşları olarak yaptığınız çok değerli katkıları her gittiğimiz yerde görüyoruz. Bir kez daha şunu söylemek isterim ki milletin gözü kulağı Türkiye'dedir. Daha bir müddet evvel Fildişi sahillerinde İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplantısına katıldık. Orada da bakıyorsunuz, insanlar açıkçası şunu söylüyorlar. Siz Türkiye olarak mesela; Gazze konusunu konuşuyorsak ya da İslam ülkelerinin arasındaki işbirliğinin arttırılmasını konuşursak siz öne düşün. Ya da dünyada yeni bir sözün söylenmesini istiyorsak Türkiye'den liderlik önderlik bekliyorlar" şeklinde konuştu

İftar sonrası ise kapı önünde toplu fotoğraf çekinildi.

Görüntü Dökümü

-İftar programında görüntü

-Dua edilmesi

-Numan kurtulmuş konuşması

-Toplu fotoğraf çekilmesi

-Genel ve detay görüntü