Gülşah KAHVECİ-Uğur GÜLBOY/İSTANBUL,(DHA)-AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli’de bir otelde düzenlenen ‘Hızlı ve Sağlam Adımlar’ lansman programında ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan Kurum, "Şunu asla unutmayalım. İstanbul’un kaybedecek vakti yoktur, çünkü vakit kaybına hiçbir insanımızın artık tahammülü yoktur. Ben bu vesileyle, İstanbullu her hemşerimden, her haneden oylarını istiyorum. Herkesin desteğini istiyorum. Benimle birlikte yol yürümeye davet ediyorum" dedi.

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Şişli’de bir otelde düzenlenen ‘Hızlı ve Sağlam Adımlar’ lansman programında ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planını tanıttı. Kurum tanıtım toplantısında, göreve geldiği ilk 6 ay ve 1 yıl içerisinde hayata geçireceği ulaşıma, kentsel dönüşüme, sosyal yaşama dair projelerini anlattı.

"İSTANBUL YENİ DÖNEM İÇİN GÜN SAYMAKTADIR"

Programda konuşan Kurum, "Tarihimizin, insanımızın ve evlatlarımızın emaneti olan İstanbul’umuz, köklü bir değişimin tam arifesindedir. Pazar günü İstanbul’da; gerçek belediyecilik dönemini hep birlikte başlatıyoruz. Aylardır sahadayız. Ve gördüğümüz şudur ki; İstanbul, artık yeni dönem için gün saymaktadır. Yediden yetmişe tüm kardeşlerimiz; İstanbul gibi kutsal bir emanetin; son beş yıldır korunmamış olduğunu, gerekli özenin gösterilmediğini yaşayarak tecrübe etmiştir. Biz yola çıktığımız günden bu yana milletimizle aynı duyguları paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi; "Bizim yegâne amacımız, şanlı ecdadımızdan almış olduğumuz İstanbul’umuzu; gelecek nesillerimize, yavrularımıza en güzel şekilde armağan etmektir" dedi.

"PROJELERİMİZİ, 39 İLÇEMİZİN HER YERİNDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Acil eylem planına değinen Kurum, "İstanbul’un güncel ve potansiyel sorunlarına hakim hocalarımızla, bilim insanlarımızla bu projelerimizi çalıştık. Hızlıca acil eylem planımıza dair kararlarımızı aldık. Bu acil eylem planıyla birlikte İstanbullular; birinci günden itibaren gerçek belediyeciliğin, yani bizim göreve geldiğimizi hissedecekler. Millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bir yönetimin geldiğini, ilk haftadan itibaren günlük yaşamlarında görecekler .Çünkü biz göreve gelir gelmez; hem İstanbul’da yeni, şeffaf ve katılımcı bir yönetimi hâkim kılacağız; hem de projelerimizi, 39 ilçemizin her yerinde hayata geçireceğiz. İstanbul Büyükşehir belediyemize bağlı tüm birimlerin; bir seferberlik şuuruyla tamamlayacağı bu projelerin; önümüzdeki beş yılın lokomotif gücü olacağına inanıyorum" diye konuştu.

"MEVCUT YÖNETİMİN 5 YILDA YAPTIĞININ 2 KATINI 1 YILDA YAPACAĞIZ"

Kurum, göreve geldiklerinde yapacakları metro hattı çalışmalarına ilişkin, "Göreve geldiğimiz ilk 6 ayda mevcut yönetimin açamadığı hatları açacak ve emin olun bu süreçte her gün İstanbul’daki rahatlamayı, huzuru, mutluluğu göreceğimiz, aşama aşama yol kat edeceğimiz bir sürece giriyoruz. İkitelli-Ataköy arasında bulunan istasyonu, yani Mimar Sinan İstasyonu’nu göreve gelir gelmez biz hemen açacağız. Yine ilk 6 ayda, yarım yamalak açtıkları; Çekmeköy- Samandıra hattı arasındaki Sancaktepe Hastane istasyonunu da hizmete alacağız. Bu da çok önemli bir hat. 13 kilometre uzunluğundaki, AK Parti döneminde ihalesi yapılan ancak tamamlanmayan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro hattını da; ilk yılda biz bu projemizi hizmete açacağız. Yine bizim dönemimizde ihalesi yapılan ancak mevcut yönetim tarafından tamamlanmayan 5,6 kilometre uzunluğundaki Samandıra-Sultanbeyli hattımızı da biz ilk yılda hizmete açacağız. Bunun yanında; 4,5 kilometre uzunluğundaki Kabataş-Yıldız hattımızı da ilk yılda hizmete almış olacağız. Yine ilk yılımızda; 17,5 kilometrelik Arnavutköy-Halkalı Metrosu da hizmete alınmış olacak.İstanbul İlk görev yılımızın sonunda; şu an mevcut 379,5 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu 40,6 kilometre daha uzatarak 4 yeni hattı hizmete alarak; 420,1 kilometreye çıkarmış olacağız birinci yılın sonunda. Yani bu 40 kilometrelik hattı hemen yaparak; mevcut yönetimin 5 yılda yapamadığını, inşallah liyakatli, çalışkan kadrolarımız 1 yılda yapacak. Yine bizim dönemimizde başlanan, sonrasında ihalesi iptal edilen Kaynarca-Tuzla arasındaki 7,9 kilometrelik hattın da yapımına ilk 6 ayda başlayacağız ve süratle bitireceğiz.9,7 kilometre uzunluğundaki Bağcılar (Kirazlı)- Küçükçekmece(Halkalı) metro hattının ilk 6 ayda yapımına başlayacağız. Hemen ilk altı ayda yapımına başlayacağız ve hızlıca Bağcılar-Küçükçekmece hattımızı da milletimize armağan edeceğiz. AK Parti döneminde başlattığımız 9 hattımız var. Bu hatlarımızı da hızlandıracağız; bunun yanı sıra toplamda 184,7 km uzunluğunda 11 yeni raylı sistem hattına da başlayacağız. Böylece; ilk yıl içinde aynı anda 20 hat ve 270,6 km raylı sistem çalışmasını sürdürmüş olacağız. Yani mevcut liyakatsiz yönetimin 5 yılda yaptığının; biz 1 yılda tam 2 katını yapacağız" dedi.

İstanbul- Fahrettin Altun, 'TRT İspanyolca'nın tanıtım programında konuştu -1 İstanbul- Fahrettin Altun, 'TRT İspanyolca'nın tanıtım programında konuştu -1

"METROBÜSTEKİ YIĞILMAYI SONLANDIRACAĞIZ"

Murat Kurum, İstanbul'daki ulaşım sorunlarının çözümüne yönelik projelerinden bahsederek, "Biz trafik çilesini çok daha detaylı çözümlerle bitirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu noktada ilk 6 ayda; tam 260 kilometrelik ana yol ve yan yolun; yine ilk 6 ayda 45 kavşağımızın yapımını başlatıyoruz. Bu kavşakların da tümünü ilk yıl tamamlamış olacağız. İlk yılın sonuna kadar 50 km motosiklet yolunu hemen hizmete açacağız.İstanbul’un en çok kullanılan yollarında toplam 100 kilometre motosiklet güvenlik bariyerini ilk 1 yılda hemen yapacağız. Biz İstanbul’a 250 bin araçlık otopark yapacağımızı beyan ettik. Bu noktada da ilk adımı atacağız. İlk 1 yılda tam 50 bin araçlık otoparkın yapımını başlatacağız, 25 binini 1 yılın sonunda hizmete alacağız. Her otoparkımızda; şarj istasyonları olacak; sıfır atığa ve engelsiz ulaşıma uygun şekilde dizayn edilecek. Yine ilk 6 ay içerisinde taksi problemini vatandaşımızın, esnafımızın, tüm paydaşların lehine olacak şekilde çözeceğiz. İstanbul’un gündeminden 6 ayda taksi sorununu çıkaracağız.İlk 6 ayda mevcut metrobüs hattında yeni işletme planımızı tesis ederek, metrobüs hattının kapasitesini artıracağız. İlk yıl tamamlandığında toplam 100 yeni metrobüs, 250 yeni otobüs filolarımıza dâhil olacak.Ayrıca şunu da ifade etmek isterim. Bir yandan filolarımızı büyütürken bir yandan da metrobüs hattımızın istasyonlarının kapasitesini arttıracağız. Hazırladığımız “Yeni Metrobüs İşletme Planıö sayesinde; metrobüs kapasitesini yüzde 20 arttıracağız. Altunizade, Zincirlikuyu, Yenibosna gibi yoğun olan alanlardaki yığılmayı artık sonlandıracağız" şeklinde konuştu.

"YILDA İKİ KEZ İKRAMİYE VERECEĞİZ"

Kurum, "Buradan Büyükşehir personeline de sözümü veriyorum. Göreve geldiğimiz anda, 1 ay içerisinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden haksız yere işten çıkarılmış tüm kardeşlerimizi görevlerine geri alacağız. Ve bizim dönemimizde hiç kimse haksız bir şekilde işinden, ekmeğinden olmayacak. Performans ücretlerini de eşit olarak dağıtacağız. Sosyal denge tazminatı ekleyerek yılda iki kez ikramiye vereceğiz. Kadrolu ve taşeron işçilerimizin maaşları arasındaki fark bir haksızlıktır; biz bu haksızlığı; adaletli bir düzenlemeyle gidereceğiz. Yani; İBB personelinin, 5 yıldır yaşadığı tüm adaletsizlikleri çözmek için 31 Mart’ta geliyoruz. Yaptığımız bu çalışma Büyükşehir Belediyesi tarihinde bir ilktir. Yine bir ilki gerçekleştiriyoruz; bizim dönemimizde vatandaşımız tüm projelerimizi ve ilerlemelerini kurumsal hesaplarımızdan anlık olarak takip edebilecekler. Yorumlarını, eleştirilerini, önerilerini oradan bize hemen iletebilecekler; biz de hemen uygulamaya geçeceğiz. Şunu asla unutmayalım. İstanbul’un kaybedecek vakti yoktur, çünkü vakit kaybına hiçbir insanımızın artık tahammülü yoktur. Ben bu vesileyle, İstanbullu her hemşerimden, her haneden oylarını istiyorum. Herkesin desteğini istiyorum. Benimle birlikte yol yürümeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)

(FOTOĞRAF)

Görüntü Dökümü:

------------------------

Lansman programından görüntü

Kurum konuşması görüntü

Genel ve detay görüntüler