Beril SÖNMEZ, Özkan ÖZGER/İSTANBUL, (DHA) – Hindistan’ın yeni İstanbul Başkonsolosu Mijito Vinito, dün akşam bir tanışma daveti düzenledi. Davette konuşan Başkonsolos Vinito, Hindistan-Türkiye ticaretinin gelişmesini hedeflediklerini kaydetti.

Hindistan Başkonsolosu Vinito, dün akşam yaptığı konuşmada geçen yıl Ağustos ayında göreve atandığını ve uzun zamandır bir tanışma daveti düzenlemeyi planladığını belirterek “Türkiye ve Hindistan paylaştıkları uzun bir tarihle bağlıdırlar. Ayrıca Hindistan'ın birçok açıdan Türkiye için güvenilir ve geleceğe yönelik bir ortak olabileceğine inanıyoruz” dedi. İş hayatının ve teknolojinin Hindistan’ın odağında olduğunu vurgulayan Başkonsolos Vinito, Türkiye-Hindistan ticari ilişkilerinin gelişmesinin altını çizdi.

Hindistan iş insanlarının Türkiye ile ticaretinden çok memnun olduğunu kaydeden Vinito, Hindistan’ın Türkiye’nin kahve ithalatçısı olduğunun altını çizdi. Başkonsolos, bu ve benzeri sektörlerde daha fazla başarı hikayelerinin olmasını umduklarını vurguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

- Başkonsolos Vinito’nun konuşması

- Müsteşar Anto Alphonse’un konuşması

TBMM Genel Kurulu'nda 'Maden Kanunu' kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda 'Maden Kanunu' kabul edildi

- Davetten detaylar