Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA) DÜNYA’YI keşfetmek ve yeni insanlarla tanışmayı hedefleyen bir grup macerasever, 6’ıncı defa kendi araçlarıyla Hindistan’dan Londra’ya gidiyor. 65 günde bitirecekleri yolculukta 15 bin kilometre yol kat edecek olan maceraseverler, sabah saatlerinde 7 araç ile İstanbul’dan ayrıldı.

Dünyayı keşfetmeyi hedefleyen bir grup macerasever Hindistan’dan Londra’ya 65 günde yolculuk hayalini gerçekleştiriyor. Her yıl yeni yerlerin eklenmesiyle tur bu yıl 20 noktaya ulaştı. Hindistan'ın Gorakhpur şehrinden yola çıkan maceraseverler Nepal, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Rusya, Gürcistan, Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Belçika, Fransa ve buradan da İngiltere'ye ulaşacak. 11 aracın katıldığı turun 54. gününde Gürcistan’dan Türkiye'ye giriş yapan 12 macerasever, İstanbul’a geldi. Önceki yolculuklardan ilham alan katılımcılar, kendi araçlarıyla açık yol heyecanını keşfederek yeni kültürler ile tanışıyorlar. Şişli’deki bir otelden Hindistan Başkonsolosu tarafından bu sabah uğurlanan grup üyeleri 7 araçla Bulgaristan’a doğru yol aldı.

"65 GÜNDE 15 BİN KİLOMETRE YOL YAPACAKLAR"

Hindistan İstanbul Başkonsolosu Mijito Vinito "Hindistan’ın Gorakhpur şehrinden bir grup Hindistanlı misafirimiz dünyayı dolaşarak 65 günde 15 bin kilometre yol yapacak. Farklı ülkelerde bulunuyorlar. Şuan Türkiye ayağındalar. İstanbul çok kıymetli bir şehrimiz. Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlıyor. Hindistan’dan gelen turist portföyü her geçen gün daha da artmakta ve bu da ona katkı sağlamaktadır. İstanbul çok kültürel bir şehir. Bu da onu tanıtımı için böyle bir organizasyon düzenlenmektedir. Bu yapılan 6. Organizasyon. Devamı gelecek.ö Dedi.

Çılgın Sayısal Loto’da büyük ikramiye rekor kırarak 450 milyon TL’yi aştı Çılgın Sayısal Loto’da büyük ikramiye rekor kırarak 450 milyon TL’yi aştı

"ASIL AMACIMIZ DÜNYAYI KEŞFETMEK"

Eşiyle yolculuğa katılan mühendis Dinesh Rathi “Hindistan’ın Gorakhpur şehrinden katılıyoruz. 20 ülke ve 15 bin kilometre yol yapıyoruz. Asıl katılma amacımız dünyayı keşfetmek. İstanbul’da bulunduğumuz için çok mutluyuz. Ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’yi çok farklı düşünüyordum. Beni çok şaşırttı. Keşke daha önce gelebilseydim. Geri döndükten sonra tekrar Türkiye’ye gelmek için planlar yapacağım" diye konuştu. Türkiye’yi çok sevdiklerini söyleyen doktor Uma Rathi ise "Türkiye çok güzel bir ülke. Biz tekrar tekrar gelip ziyaret etmek istiyoruz" şekliden konuştu.

“54. GÜNDE İSTANBUL’DAYIZ"

Tur sefer lideri Prachur Tayal "Turumuza Hindistan’dan başladık. Yaklaşık 20 ülke gezip turumuzu Londra’da sonlandıracağız. Bugün 54. günde İstanbul’dayız. İstanbul’da bizi ağırladığınız için çok teşekkür ederiz. İstanbul çok güzel bir şehir. Bu turun amacı dünyayı keşfetmek, yeni insanlarla tanışıp yeni deneyimler edinebilmekö dedi.

Görüntü Dökümü:

----------

Hindistan’dan gelen ekip

Hindistan’ın İstanbul Başkonsolosu Mijito Vinito ile röp.

Katılımcılarla röp.

Tur lideri ile röp.

Ekibin toplu fotoğraf çektirmesi

Turun yola çıkması

Başkonsolosun bayrak sallaması

Genel ve detaylar

Kaynak: dha