Mahşer yerinde hesaplar görülür ve yüzler, yönler ateşe çevrilirken, Cehennemin alevleri yüzlerini yalamaya başlayınca ve onlarda cehenneme doğru yürürlerken şöyle derler. Ah keşke Allah’a ve Peygambere itaat etseydik.
Yine derler ki, ey Rabbimiz, biz beylerimize büyük bildiklerimize itaat ettik de onlar bizleri yanlış yola götürdüler. Dünya da büyük bildiklerimiz, lider dediklerimiz, gerek dünya gerek dini hususlarda bizi yönlendirenler ve peşinden sürükleyenler bizi yanlış yola sürüklemişler. Ey Rabbimiz, biz şimdi onların bizi şaşırtmalarından dolayı ateşe gidiyoruz. Bize verdiğin azabın iki katını onlara ver. Ve onları büyük lanet ile lanetle. (Ahzap, 66.68)
Kara ve denizlerden çevrili topraklarımızı vatan edinmişiz. Vatan bizim değişmez namus kavramlarımızdan biridir. Vatan savunulur ve üzerinde huzurla oturulur. Savunma yapılırken dün şehitler verdik, bugün şehit veriyoruz ve yarın da şehitler vereceğiz. Allah şehitlerimizin şahadetini kabul buyursun. Tam da noktasına gelmişken şunu ifade etmeliyim. Vatana ihanetin bedeli devletlerin kendi hukuk sistemlerinde belirtilmiştir. 
İhanet çeteleri sadece dışarıdan değildir. Dışarıdan yapılan her türlü saldırıların karşısında milletlerin kendini savunma yaptıkları gibi Müslüman Türk Milleti olarak bizlerde her zaman ve zemin üzerinde vatanımızı savunduk savunmaya devam edeceğiz. Komşularımızın tavukları vatan çeperinden girip eşelenmeleri olağandır. Kış kış der uzaklaştırırsın. Okyanuslar ötesinden kalkıp etrafımızdaki ihanet çemberleri ile beraber hareket edip bizleri durmadan taciz eden abd, fransa, rusya gibi devletlerin hainleri her tür destekleri insanı çileden çıkarıyor. Direkt düşman olarak geliyoruz deseler problem yoktur. İmanlı Mehmetçiğimiz onların hakkından gelir. Lakin ihanet şebekeleri adam gibi değil kahpece kural dışı oynuyorlar.
Amerika ve diğerlerini anladık. Onlara ve nice şer odaklarına beynini, gönlünü, gücünü ve düşünce dünyalarını açanlar, şer odakları ile irtibatlarını devam ettiren dâhili hainlerin asla savunulacak yanları ve yönleri yoktur. Bu hain devletleri destekleyen, uzantıları ile kol kola hareket eden ne kadar siyasi ve illegal örgütler varsa, bunların lider kadroları varsa hepsi teröristtir. Allah hepsinin belasını versin. 
Ocaklara gözyaşı akıtan, gencecik insanları savunmasız katleden, vatanın böğrüne hançeri saplayan kim olursa olsun teröristtir ve haindir, zalimdir. Onları siyaseten destekleyenler de haindir ve teröristtir.
Bunların lider kadroları içinde tehdit ve zorla insanları dağa kaldırıyorsa, onları siyasi arenada destekleyenler onlara kanarak, oyları ve siyasi destekleri ile kalkındıranların hepsine Yüce Allah, “Hala akıllanmayacak mısınız” diye uyarmıyor mu?
Bütün terör örgütlerine ve onların lider kadro dediklerine ve onları siyasi yönden destekleyenlerin durumu yukarıda izah ettiğimiz ayetin hükmüne uymuyor mu? 13 vatan evladımız şehit oldu. Bunların çoğu kürt kökenli kardeşlerimiz değil mi? Kürt haklarını savunduklarını söyleyen hainler ellerine geçirdikleri askerimizi, polisimizi, devlet memurlarımızı etnik kökenlerine bakmadan ne kadar rahat katledebiliyor değil mi? 
Harici ve dâhili vatan hainlerine aklımızı kullanıp itaat etmeyeceğiz. Aklımızı kullanacağız. Onlar bizi vatan haini yapıncaya kadar aklımızı kullanıp, Allah ve Resulüne tabi olarak vatanperver olmalıyız. Bu işin siyasi boyutu var. İdeolojik boyutu var. İtikadı ve imanı boyutu var. İlmi boyutu var, ekonomik boyutu var. Hangi cihetten bakarsanız bakın ölçü Allah ve Resulüdür. Allah ve Resulüne ters olan, ters gelen hangi ölçü varsa hepsi batıldır ve batıl yollara uyanlar hem dünyada hem ahirette hüsrandadır. 
Ey aklını, gönlünü, iradesini, dünyasını birilerine kiraya veren insanlar! Ahiret vardır. Ahirette hesap vardır. Cennet vardır Cehennem de vardır. Yarın eyvah demeyin. Yarın aklınızı ve gönlünüzü kiraya verdiğiniz kişiler veya ideolojiler asla sizi cehennemden koruyamayacaktır. Yarın vah bize diyecek yerine bugün sizi, siz olmaktan uzaklaştırmaya çalışanlara vah dedirttirin.
Aziz vatana ve aziz milletimize sahip çıkmanın en büyük yolu EĞİTİMDEN GEÇER. İnsan yetiştirirsek, yetiştirdiğimiz insanlar, vatanımızı insan gibi muhafaza ederler. Korur ve yüceltirler. Ben değerli eğitimcilerimizin gençlerimizi vatan bilinci, insan sevgisi, Allah inancıyla yetiştireceklerine inanıyorum.
Bilvesile idraki ile müşerref olduğumuz üç aylarımız, Cuma bayramımız hayırlara vesile olsun. Allah hepimize sağlık sıhhat ve afiyetler versin. Ölmüşlerimize rahmetler etsin.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 19 Şubat 2021