Fransa’da koronavirüs salgınına yakalanan ve Türkiye’de hayata gözlerini yuman Trabzonlu E.Y., Sağlık Bakanlığı’nın “Yurt dışından geldiysen 14 gün karantinada kal” ve “Zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkma” uyarısının önemini gün yüzüne çıkardı. Kendisini izole etmeyen E.Y. , hastalığı sürecinde Fransa’dan geldiğini sağlık ekiplerine bildirmedi. 62 yaşındaki E.Y.'nin ihmali canına mal olurken, temas kurduğu 2 yakınına da koronavirüsü bulaştırdı. E.Y. ile temasa giren 70’ten fazla kişi de karantinada virüsün endişesini yaşıyor.

E.Y'nin en az 2 yakınına virüsü bulaştırdığı ve 70 kişi ile remas kurduğu bildirildi. 70 kişi izole edilerek kontroller yapılıyor. 

İstanbul'dan aktarmalı uçakla Trabzon'a giden E.Y. maske ve eldiven gibi güvenlik önlemlerini bile gözardı ederek Of ilçesinde akrabasının cenazesine  katıldı. Of Devlet Hastanesi'ne yüksek ateş şikayetiyle başvuran E.Y. nin yurt dışından geldiğini söylememesine rağmen korona testi yapıldı ve sonuç negatif çıktı. Sonucun negatif çıkması üzerine ilaç yazıp eve gönderilen E.Y.'nin ateşi 12 Mart'ta düşmeyince tekrar hastaneye başvurdu. Ancak sonuç tekrar negatif çıktı. 

16 Mart’ta yüksek ateş şikayetiyle Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen E.Y.’ye bir koronavirüs testi daha yapıldı, koronaya yakalandığı öğrenildi. İlk değerlendirmelerde kuluçka döneminde olduğu için ‘negatif’ sonuç verebileceği tahmin edildi. Karantinaya alınıp tedavisine başlanan 62 yaşındaki E.Y., 20 Mart günü yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etti. E.Y.'nin cenazesi Cumapazarı Mahallesi’nde sadece yakınlarının katıldığı törenle defnedildi.