YSK Başkanı Sadi Güven dahil 6 üyenin görev süresi doldu. Boşalan 6 üyelik için Yargıtay ve Danıştay'da seçimler yapıldı. Yüksek Seçim Kurulu'nda yeni üyeler ilk kez toplandı, ilk toplantıda seçim yapıldı. Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yapılan seçimlerde Ahmet Yener ile Mahmut Akgün, YSK üyeliğine getirildi. 16 Ocak'ta başlayan seçimlerin beşinci turunda ise YSK üyesi seçilen üçüncü isim Orhan Usta oldu. Danıştay Büyük Genel Kurulunca tamamlanan seçimlerde de Ali Ürker, Battal Öğüt ve Ekrem Özübek yeterli oyu alarak YSK üyeliğine getirildi. Bugün yapılan seçimde ise yeni üyeler bugün görevine başladı. Kurul, 11 üyenin tamamıyla ilk toplantısını yaptı. Salt çoğunluk ve gizli oyla yapılacak seçimin sonucunda 11 biri olan Muharrem Akkaya Yüksek Seçim Kurulu Başkanı oldu. Seçimin ardından devir teslim töreni düzenlenmesi bekleniyor. 


Eski başkan Sadi Güven açıklamasında şu sözlere yer verdi: Yüksek Seçim Kurulunda 2013 yılında başlayan görev sürem bugün itibariyle sona ermektedir. Görev sürem boyunca seçimlerin serbest, adil, şeffaf, güvenilir ve katılımcı bir şekilde yürütülmesinde fedakarca görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına şahsım ve Yüksek Seçim Kurulu adına teşekkürlerimi sunarım."

Muharrem Akkaya Kimdir?:
1964 doğumlu, Karabük Ovacık'lı. 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra mesleğe Karabük'te başladı. Çeşitli ilçelerde hakimlik, Kocaeli'nde savcılık yaptı. Akkaya'nın mesleki kariyerinde de Adalet Bakanlığı görevleri var. Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hakimliğinden sonra Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011'de Yargıtay Savcılığına, üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016'da YSK üyeliğine atandı.