17 Aralık 2013'teki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından görevden almalar, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde başlamıştı. İzmir Mali Suçlar Şube Müdürü Emin Göktaş'ın yerine Bora Köprü'nün getirilmesiyle devam eden süreçte, TCDD İzmir Liman İşletmesi'ne yönelik operasyonu yapan birimlerin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu, o gün öğleden sonra görevden alındı.

Ardından o zamanki İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da merkeze çekildi. 17 Aralık operasyonlarıyla göreve getirilen ve 7 Ocak 2014 günü ilk operasyonunu TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Köprü ise 20 gün sonra açığa alındı. Operasyonda aralarında AK Parti İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırımın'ın bacanağı C.H.'nin de bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.

17 Aralık'ta İstanbul'da yolsuzluk ve rüşvetle başlayan, 7 Ocak'ta TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü'ne düzenlenen ve devam eden operasyonlardan sonra emniyette tayin furyası başladı, atamalar ve görevden almalar hız kesmedi. Liman operasyonuyla alakası olmamasına rağmen görevlerinden alınan eski Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman, eski Siber Suçlarla Mücadele Şube müdürü Hakan Arık ve mobeseden sorumlu Ali Coşkun, görevlerine mahkeme kararıyla geri döndü. 
 
BAŞARILI OPERASYONLARIN MİMARLARI
 
Eski Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman görev yaptığı süre içerisinde hırsızlık, çocukların cinsel istismarı başta olmak üzere İzmir’in en başarılı Asayiş müdürlerinden birisi olmayı başarmıştı. Döneminde faili meçhul cinayet olayı da bulunmayan Özgür Duman, birçok hırsızlık ve banka soygununun faillerini de yakalamıştı. İzmir’de parkta annesiyle birlikte oynarken nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybeden küçük Umut Ceylan’ın katil zanlısını olağanüstü çalışmalarıyla yakalamayı başarmıştı.

İzmir’de büyük bir eksiklik olan mobese, Ali Coşkun ve ekibinin başarı çalışmasıyla tamamlandı. Birçok suçun aydınlatılmasında görüntü desteğiyle İzmir halkının takdirini kazanmıştı. Göreve dönen eski Siber Suçlar Şube müdürü Hakan Arık, bu şubenin kurucusu. Hakan Arık, internet üzerinden çocuklara yönelik su istimal suçları, kredi kartı dolandırıcılarına yönelik operasyonlarla hatırlanıyor. Siber suçlar konusunda İzmir'de kendisinden başka uzman personel olmamasına rağmen en uzak ilçeye tayin edilmişti. Evli ve iki çocuğu bulunan Arık, aylardır ailesinden uzak bir şekilde görev yaptıktan sonra görevine iade edildi.