Korona virüsü vaka sayısının artmasından dolayı İtalya'da gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu yasağın başladığı kentlerden olan Napoli olurken bu yasağı protesto eden bir grup güvenlik güçleri ile çatıştı.

İTALYA'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI TEPKİYLE KARŞILANDI

Campania Bölgesi'nde bu gece başlayan sokağa çıkma yasağı, bölgenin başkenti Napoli'de yüzlerce kişi  protesto gösterileri düzenledi.

Konu ile ilgili olarak İtalyan basınında yer alan haberlerde il merkezinde bölge yönetiminin Kovid-19 salgınına yönelik tedbirlerini ve sokağa çıkma yasağına tepki gösteren güvenlik güçlerine ses bombası, meşale ve fişek attığı, polisin de göz yaşartıcı gazla göstericilere müdahale ettiği kaydedildi.

PROTESTOLARDA SOKAK ÇATIŞMALARI MEYDANA GELDİ

Şehir merkezinde pek çok noktada sokak çatışmaları meydana gelirken yaralı kişilerin de olduğu kaydedildi.

Protestocu grubun bölge yönetim binasına yürüdüğü ve bu esnada, "Eğer bizi kapatıyorsan, bize ödeme yapmak zorundasın" yazılı pankartlar açıldı.

Tüm bunların yanında Roma'da da sokağa çıkma yasağı da tepki gösterildi. Bu protesto kapsamında grup cadde ortasında meşale yaktı. 

İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü haftalık yayımladığı Kovid-19 raporunda, durumun ciddi olduğu kaydedilerek, zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması istendi.