Freedom House Avrasya Uzmanı Nate Schenkkan tarafından kaleme alınan yazıda, özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonundan sonra yaşanan gelişmeler ele alındı. Schenkkan, “Türkiye’nin Avrupa vizyonunun bu hükümetle asla ilerlemeyeceğini” ifade etti.

'Türkiye’nin Avrupa’daki sonu' başlığıyla yayınlanan yazıda, "Katılım sürecini tamamen dondurup Türkiye’yi süresiz bir şekilde Avrupa’nın dışında tutmaya hazırlamanın tam zamanı. Ülke için demokratik bir gelecek düşleyenler bu yolda neler yapılması gerektiğine dair düşüncelerini değiştirmeli” ifadelerine yer verildi.

Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB için kullandığı, "Tavsiyelerinizi kendinize saklayın" sözleri de hatırlatıldı. Schenkkan, geçen yıl 17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonlarına atıfta bulunarak, o tarihten 12 ay sonra Erdoğan ve müttefiklerinin intikam amacıyla aralarında gazetecilerin yer aldığı kişilere karşı operasyon yaptığını ifade etti. Schenkkan, "Medyaya yapılan operasyona hedef alınan Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV’nin Gülen cemaatine yakın olduğunu, her iki medya kuruluşunun yolsuzluk operasyonlarına ve daha sonra yaşanan gelişmelere geniş yer verdiğini" vurguladı.