"Türkiye’yi Washington mu yönetiyor, Ankara mı?" diye soran Vural, "Küresel güçlerin elinde hangi kozlar, hangi dinleme kayıtları vardır ki AKP hükümeti, Davutoğlu, Erdoğan sürekli olarak tornistan etmektedirler, U dönüşü dönmektedirler." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında son güncel gelişmeleri değerlendirdi. Vural, şunları söyledi: "Türkiye ile adeta pinpon topu gibi oynanmaktadır. Maalesef AKP hükümetinde davul başkasında tokmak başkasındadır. Dış politikadaki yalpalamalar, zikzaklar, birbiri ile çelişen açıklamalar göstermektedir ki tokmak Başbakan Davutoğlu’nda olmadığı gibi Erdoğan’da da değildir. Tokmak ABD’dedir, Obama’dadır, tokmak Öcalan’dadır, Kandil'dedir. Bu yüzden hükümette tam anlamı ile bir kakafoni söz konusudur. AKP hükümeti uzaktan kumanda ile yönetiliyor."

Hükümetin dış politikada milli bir bakış açısının olmadığını kaydeden Oktay Vural, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye silah yardımından peşmergeler için koridor açılmasına, Kobani’deki yaşananlardan bölgede güvenli bölge inşa edilmesi konularında hükümet kanadının birbiri ile çelişen açıklama ve davranışlarından örnekler verdi. "Görünen o ki ABD tak emretmiş, Erdoğan ve Davutoğlu ikilisi de şak diye yapmıştır. Obama tak aramış, Kobani koridoru şak açılmıştır. Obama tak aramış, PYD’ye silah yardımı şak verilmiştir." diyen Vural, küresel güçlerin elinde hangi dinleme kayıtların olduğunu ve Türkiye’yi yönetenlere istediklerini yaptırdıklarını sordu. Vural, "Dışardan gelen telefon ve yönlendirmelerle karar alıyorlarsa, Parlamento saf dışı bırakılmışsa, siyasi irade saf dışı bırakılmışsa sormadan edemiyorum: küresel güçlerin elinde hangi kozlar, hangi dinleme kayıtları vardır ki AKP hükümeti, Davutoğlu, Erdoğan sürekli olarak tornistan etmektedirler? U dönüşü dönmektedirler." değerlendirmesinde bulundu.

‘BU MANŞETLERİ ATTIRMAYA HAKKINIZ YOK’

Financial Times’in 'Washington’un baskısı üzerine Türkiye U dönüşü yaptı' başlıklı haberini gazetecilere gösteren Oktay Vural, "Bu manşetleri attırmaya hakkınız yok. Türkiye’yi kim yönetiyor? Washington mu, Ankara mı?" diye sordu.

PKK ile PYD’nin kendileri için aynı olduğunu kaydeden Vural, ABD’ye şu şekilde seslendi: "Türkiye, AKP’den büyüktür. PKK terör örgütüne, PYD’ye silah desteği sağlamak, orada bir Kürdistan inşaatına izin vermek, burada AKP hükümeti tarafından her ne kadar çeşitli tehditlerle ya da başka unsurlarla kabul ettirilmiş olsa dahi, Türk milleti bunu kabul etmez."

'PEŞMERGE, TÜRKİYE’DEN GEÇEMEZ'

Peşmergelerin Kobani’ye Türkiye üzerinden geçişine izin verilemeyeceğini ifade eden Oktay Vural, peşmergenin herhangi bir ülkenin silahlı kuvvetli olmadığını ve Türkiye’den geçemeyeceğini anlattı. Türk topraklarının bir takım milislerin hareket haline getirilemeyeceğini söyledi.

‘TAKKE DÜŞMÜŞ, KEL GÖRÜNMÜŞTÜR’

Takkenin düşüp kelin göründüğünü ifade eden MHP’li Vural, "AKP hükümetinin uyguladığı politikalar Türkiye’nin iç huzurunu PKK terör örgütüne, dış politikasını da IŞİD ve PYD’ye teslim etmiş durumdadır. ABD’nin ve küresel egemen güçlerin bu coğrafyada siyasi amaçlarına ulaşması için Türkiye’yi kullandığını maalesef hükümetin milli iradeyi kullanamadığını görüyoruz. Tablo budur." diye konuştu.