Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Hilton Bomonti Otel'de, TBMM'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği 10. Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "İslam dünyasının üzerinde ciddi operasyonlar yapılmaktadır. Müslümanlar birbirine kırdırılmaktadır. Müslümanlar, birbirine vurdurulmaktadır. Akan kan, dikkat edelim Müslüman kanıdır. Ölenler ve öldürülenler, Müslümanlardır" dedi.
Erdoğan, "İşte şu anda bakıyorsunuz, DEAŞ diye bir terör örgütü çıkmış. İslam adına Müslüman öldürüyor. Bir defa 'Böyle bir yetkiyi nereden alıyor' diye sormak gerekir. İslamın içeriğinde olmayan ve bu şekilde Müslümanları katleden bir terör örgütü, çok açık net ortada dolaşıyor. İşte Irak'ta olanlar ortada. Şu anda Irak'ın yüzde 40'ı, bunların işgali altında. Aynı şekilde Suriye'de yine bir terör estiriyor. Oradada yine binlerce insan öldürülmüş vaziyette" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristler ve terör örgütleri, İslam coğrafyasının ve Müslümanların asla ve asla temsilcisi değildir, sözcüsü değildir ve hiçbir zaman da olmayacaktır. Kim oldukları, neye hizmet ettikleri, kimin maşası oldukları bilinmeyen terör örgütü ve teröristlerin yaptıkları eylemler, kesinlikle ve kesinlikle Müslümanları bağlamaz, İslam ülkelerini bağlamaz" diye konuştu.

Erdoğan, "Terörist saldırıların ardından, İslam coğrafyasını ve Müslümanları öz eleştiriye davet edenler, asıl öz eleştiri yapmak, kendisini sorguya ve hesaba çekmek durumunda olanların ta kendileridir" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz İspanya ile bir Medeniyetler İttifakı süreci başlattık ve dedik ki; 'Eğer Medeniyetler İttifakı'nda başarılı olamazsak ki şu ana kadar 150'ye yakın ülke ve uluslararası kuruluş buraya üye olmuştur eğer burada başarılı olamazsak dünya medeniyetler çatışmasına gider ki bu bizim için bir felaket olur.' Biz Medeniyetler İttifakı'nda başarılı olmaya mecburuz, bunu başarmaya mecburuz ama bunu beraber başaracağız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paris saldırılarının ardından terörü konuşmak yerine Müslümanları, İslam coğrafyasını konuşmak şiddeti örtmektir, adaletsizliği örtmektir, terörün üzerini örtmektir. Paris saldırılarının ardından başta Avrupa Birliği olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde İslam düşmanlığını ve İslam karşıtlığını körüklemek, insanlığın geleceği adına son derece tehlikeli bir girişimdir" dedi.