Gözaltındaki polislerden bazıları öğleden sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye getirilen polislerden bazıları operasyona tepki gösterdi. Reza Zarrab’ı gözaltına alan Başkomiser Mehmet Akif Üner de sağlık kontrolünden geçirilenler arasındaydı. Üner, hastane çıkışı “Reza Zarrab soytarısına darbe yapan büro amiriyim. Başkomiser Mehmet Akif Üner. Suçlama darbe, mağduru da Reza Zarrab soytarısı.” dedi. 

VİCDANLARI SIFIRLAYAMAZSINIZ

17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını gerçekleştiren polislere yönelik bugün sabah saatlerinde hukuksuz bir operasyon başlatıldı. 16 ilde başlatılan operasyonlarda 14’ü rütbeli toplam 33 polis hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan polisler sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sağlık kontrolüne götürülüyor. Bugün sabah 06.00'dan itibaren şuana kadar Haseki’ye getirilen polis sayısı toplam 17 oldu. Öğlenden sonra gözaltına alınan bir polis memuru hastane önünde bekleyen basın mensuplarına ‘Vicdanları sıfırlayamazsınız' diye seslendi. Emniyet mensubunun üzerindeki siyah renkli tişörtlerde yazılı olan Türkçe ‘Sıfır' ve İngilizce ‘Ze-Ro!' (Sıfır) ifadeleri dikkat çekti. Polis memuru, basın mensuplarının isimin ne olduğunu konusunda sorularına ise yanıtsız bıraktı.

Hasekiye getirilen diğer emniyet mensupları ise sağlık kontrolüne giriş ve çıkışta herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bazı polislerin sağlık kontrolü çıkışında basın mensuplarına gülümsemesi ise dikkat çekti.