Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kira müjdesinin detayları netleşiyor. Koronavirüsten en çok etkilenen esnafa destek geliyor. Doğalgaz, elektrik ve su faturalarında öteleme yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Pandemi döneminde çiftçiyi ve esnafı asla unutmadık. Kiralarda düzenlemeye gidiyoruz. Kabine toplantımızın ardından açıklayacağız" sözleri milyonlarca esnafı heyecanlandırmıştı. İşte son dakika haberindeki detaylar...

İşte 2 milyon esnafa verilecek destek paketinin detayları:

1- Kiranın yanı sıra diğer faturalar da paket kapsamına alınacak

2- Borcun bir kısmı hibe olarak karşılanacak.

3- Destek miktarı esnafı gelir kaybına göre tespit edilecek

4- Uygulama pandemi tedbirleri sona erene kadar devam edecek

MİLYONLAR NEFES ALACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla pandemiden en çok etkilenen kesimlerin başında gelen esnaf ve çiftçilerin nefes alması sağlanacak ve sorunların çözecek adımlar için harekete geçildi.

ELEKTRİK SU VE DOĞALGAZ FATURALARINA İNDİRİM...

Kabine toplantısında Koronavirüs'le mücadelede gelinen son durum, uygulanan tedbirlerin sahaya yansıması ve başta kiralar olmak üzere salgından olumsuz etkilenen kesimleri desteklemek için atılabilecek adımlar değerlendirilecek.

Kira desteğinin yanında su, elektrik ve doğalgaz faturaları için indirimin de gelebileceği kaydediliyor. Ayrıca bankacılık tarafında da borç ötelenmesi, düşük faizli uzun vadeli kredi gibi seçenekler üzerinde de duruluyor.

Geçtiğimiz haftalarda çıkan yeniden yapılandırma yasasının kapsamında çiftçi borçları yer almamıştı. 5 milyar liralık çiftçi borçlarına ilişkin düzenlemenin ayrı bir teklif olarak en kısa sürede TBMM gündemine gelmesi ön görülüyor.Destekler konusunda alınacak kararlar, kabine toplantısı sonrası kamuoyuna ilan edilecek.