Koronavirüs tedbirleri kapsamında artan vaka sayılarını engellemek için sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanıyor. Hafta içi 21.00 - 05.00 hafta sonu Cuma akşamı 21.00'den Pazartesi sabah 05.00'e kadar uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması zamanlarında lokanta, restoran, pasta ve tatlıcıların çalışma saatlerinde değişiklik yapıldı.

10.00 - 24.00 ARASINDA

İçişleri Bakanlığı'nın almış olduğu karara göre lokanta, restoran, pasta ve tatlıcıların çalışma saati hafta içi ve hafta sonu 10.00 - 24.00 arasında olacak. Önceden akşam saat 20.00'ye kadar olan bu işletmelerin çalışma saatleri 24.00'e kadar uzatıldı.

PAKET SERVİS

Bakanlığın önceki göndermiş olduğu genelgeye göre lokanta, restoran, pasta, tatlıcı ve kafeterya gibi yeme içme yerleri sadece paket servis ya da gel - al hizmeti ile saat 20.00'ye kadar hizmet verebiliyor. Bugün açıklanan karara göre işletmeler artık 24.00'e kadar paket servisler yapabilecek.

18 - 20 YAŞ ARASI GENÇLERİN SEYAHATİ

Pandemiyle beraber 18 - 20 yaş arası gençlerin şehirlerarası seyahati merak ediliyor. Bugün İçişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada 20 yaş altı gençlerin yanlarında ebeveyn olması şartıyla hiçbir belge aranmadan seyahate çıkabilecek.

18-20 yaş arasındaki gençler ise, "Zorunlu Durumların" olması durumunda valilik - kaymakamlıklardan alınan belgeler ile sadece toplu ulaşım aracı kullanarak seyahate çıkabilecek.

Aynı zamanda 18 - 20 yaş arası gençler, ailelerin yanına gitmek kaydı ile toplu taşıma aracı kullanarak seyahat edebilecek.

Son dakika daha önce 14 gün olarak belirlenen karantina süresi ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'ndan güncelleme açıklaması geldi. Yapılan açıklamada yakın temaslıların karantina süresinde değişiklik yapıldığı kaydedildi.