Bu arada bir kötü haber daha geldi, elektirikler kesik olduğu için madenin içindeki su tahliye edilemedi ve madeni su bastı
Saat 11.00'da dolaylarında bir kötü haber daha geldi.. Maden ocağında tekrar yangın çıktı. Kurtarma ekipleri çalışmalarına devam edemiyor.  Karbonmonoksit gazının boşaltılması çalışmalarına da ara verildi.

Milliyet Gazetesi muhabiri Gökhan Karakaş, dün saat 22.00'dan beri aramaların yavaşlatıldığını, karbonmonoksit oranı arttığı için içeri temiz hava verilemediği için gece 02.00'da bütün ekiplerin madenden çıkarıldığını bildirdi. Tahliyenin ardından sabah saatlerinde aramalara hız verilemedi ve çalışmaların halen aksadığı belirtiliyor.

Bugün aileler Kırkağaç'taki soğuk hava deposundan yakınlarının cenazelerini teslim almaya devam ediyor. Soma ve Kırkağaç'ın bir çok mahallesinde cenazeler var ve yollarda uzun ceneza konvoylarına rastlanıyor. Bazı camilerden iki ya da üç cenazenin aynı anda kalktığı görülüyor. Soma belediye binasından sürekli cenaze anonsları yapılırken dost ve yakınlarına mezarlık bilgileri veriliyor.

ÇALIŞMALAR BAŞKA BİR KAPIDAN DEVAM EDİYOR

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasının ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar, başka bir kapıdan sürdürülürken, polis ve jandarmanın ocak çevresindeki güvenlik önlemleri de devam ediyor.
Çalışmalar devam ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam maden ocağında incelemelerde bulundu.

BAKAN YILDIZ SON RAKAMI PAYLAŞTI

  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki  maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 282'ye yükseldiğini bildirdi. 
 
Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, cenaze işlemleri tamamlanan  217 işçinin cenazelerinin de ailelerine teslim edildiğini söyledi. 
 
Hayatını kaybeden bütün işçilerin cesedinin ailelerine gün içerisinde  teslim etmeyi hedeflediklerini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti: 
 
"Şu ana kadar ailelerinin metaneti son derece yapıcı bir rol oynadı.  Arama kurtarma çalışmalarına yeni kişiler katılmak istiyor. Arama ve kurtara  ekibimiz yeterli. Bu talepler tam tersi çalışmaları kolaylaştırmak yerine  zorlaştırıyor." 
HAVANIN YÖNÜ DEĞİŞTİRİLDİ
 
Maden içerisinde 2 bloğa henüz ulaşılamadığını ifade eden Yıldız,  "Bugün itibarıyla daha dikkatli olmamız gerekiyor, buradaki yoğunluğun bir  gösteriye dönüşmemesi gerekiyor. Biz bütün işçi kardeşlerimizi çıkaralım, ondan  sonra kim ne yapmak isterse daha rahat bir şekilde yapacaktır" dedi. 
 
Maden içerisinde hava yönünün değiştirilme çalışmaları nedeniyle arama  ve kurtarma çalışmalarına ara verilmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan  Yıldız, "Arama çalışmalarına son verilmedi sadece havanın yönü değiştirildi. Bu  teknik bir konu. Bu detaylara girmemiz söz konusu değil. Ama havanın yönü  değiştirilmesiyle 8 işçi kardeşimize daha ulaşıldı. Dün gece yapılan çalışmalarla  282 işçi kardeşimize ulaşılmış oldu" diye konuştu. 
 
Bakan Yıldız, faciayla ilgili olan biteni kamuoyu ile şeffaf bir  şekilde paylaşmaya çalıştıklarını kaydederek, "Ulaşılamayan 2 noktada işçi  kardeşlerimizin olduğuna inanıyoruz. Tetkiklerimiz doğru çıktı" ifadelerini  kullandı. 
 
Taner Yıldız, bir gazetecinin sorusu üzerine son 12 saatte madenden  canlı çıkarılan işçinin bulunmadığını sözlerine ekledi. 
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da şu anda hastanelerde 27 yatan  hastanın bulunduğunu, durumu iyi olanların ise gün içerisinde yapılacak  kontrollerin ardından taburcu edilebileceğini belirtti. 
 
Bakanlar Taner Yıldız, Mehmet Müezzinoğlu ve Ayşenur İslam daha sonra  maden ocağı çevresinde incelemelerde bulundu. 
 
MADENİ SU BASTI
 
Bir tekniker, madenin içindeki durumu şöyle anlattı, "Elektriklerin kesilmesi ile birlikte yerin altından çıkan su da tahliye edilemediği için şu anda madenin içini su basmış durumda. Normalde elektrik kesildiği zaman tulumbaların başında biri olur. O da olmadığı için su her yeri kapladı.