Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Suriye’de yönetim değişikliğini hedefleyen kara harekatına destek açıklamaları ile ilgili soruya yanıt veren Lavrov, “Rejim değişikliği yapmak için terör karşıtı sloganların kullanılması kabul edilemez. Ümit ediyorum kimse bunu konuşmuyordur.” dedi.

Rusya’nın terör örgütü IŞİD’le mücadele konusunda politikasını defalarca dile getirdiğini hatırlatan Lavrov, “IŞİD ya da diğer terör örgütlerine yönelik atılacak adımların uluslar arası hukuka dayanması gerekiyor. Terör örgütlerin bulunduğu ülkelerin meşru yönetimleri ile uyum içinde olmak öncelikli. Terörle mücadele sloganı kullanarak mevcut rejimi değiştirmek kabul edilemez.” uyarısında bulundu.

Uluslar arası terörle mücadele konusunda ortak bir cephe oluşturulması için Rusya’nın yıllardır çağrı yaptığını kaydeden Lavrov, “Bu çizgide adımların atılması gerekiyor. Burada çifte standart olmamalı. Batılı ortaklarımız dünya toplumunu bir rejimi değiştirmek için kurban etmenin yanlışlığını kavradı. Bu pozitif bir işaret.” ifadelerini kullandı.

Interfax haber ajansı Başbakan Davutoğlu’nun “ABD yönetiminin Suriye lideri Beşşar Esed’i devirmeyi kapsayacak şekilde terörle mücadele stratejisi olursa, buna kara harekatına katılarak destek verecekleri” yönündeki açıklamasına yer verdi.