Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerinde Emlak Konut ihalesiyle başlatılan rezidans inşaatı tüm hızıyla sürüyor. İnşaat nedeniyle cadde üzerindeki kaldırımlar tamamen kapatıldı. Kamyonların rahat geçmesi için yolun bir şeridi de kapatılıp bariyerlerle örtülürken, yol da küçültüldü. Kaldırımdan yürümek isteyen vatandaşlar, hızla geçen otomobillerin geçtiği yola inmek zorunda kaldı. Yayalar, kapatılan bir şerit sebebiyle neredeyse yolun ortasında yürümek zorunda bırakıldı. İnşaat yakınındaki otobüs durağı da, belediye ekiplerince kısa sürede yerinden söküldü. Otobüs bekleyen çevre sakinleri, biraz daha uzaktan otobüse binmek zorunda bırakıldı.

Bu arada, kaldırımın ve yolun işgal edilmesine çevre sakinleri tepki gösterdi. Eski bir belediye çalışanı olduğunu söyleyen Münasip Aslan, İstanbul’daki alt yapının yetersizliğine dikkat çekti. Aslan, “Bir işi düzgün yapmıyorlar. Bir iş bittikten sonra iki ay sonra yeniden aynı işe başlıyorlar. Çünkü kendi işleri değil, çalışanlar kadrolu değil. İhaleleri kendi adamlarına peşkeş çekiyorlar. Ben belediyeci olarak konuşuyorum. Burası 10 kere yapıldı. Kaldırımlar işgal ediliyor.” dedi.

Kaldırımın ve yolun bir bölümünün inşaat sebebiyle kapatıldığını ifade eden Oğuz Çamlı da, “Vatandaşlar buradan geçerken ölüme sebep olabilir. Kaldırımı kapatmayabilirlerdi. Mühendislik hatası yapılmış.” diye konuştu.

Kaldırımın şu an kapatıldığını, kapatılan alanın daha da ileri çekileceğini belirten başka bir çevre sakini ise, “Burada durağımız vardı, kaldırılmış. Bu bina bittikten sonra burası tamamen değişecek. Bilmiyorum, ne olacak?” ifadelerini kullandı.

Kaldırımın da inşaat alanına dahil olduğunu söyleyen inşaat yetkilileri ise, çalışmanın bitmesinin ardından yaya yolunun yeniden düzenleneceğini ve yolun tekrardan kaldırıma kavuşacağını söyledi.