Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı 4 Aralık'ta yapılacak. Corona virüsü salgını olduğundan dolayı tedbirler kapsamında bu toplantının online olarak yapılmasına karar verildi.

TOPLANTI ONLİNE YAPILACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki ilk toplantının ardından işçi ve işverenin ev sahipliğinde ayrı ayrı toplanıyor, son toplantısını yine Bakanlık'ta yapıyordu. 4 Aralık'ta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılacak olan toplantı corona virüs tedbirleri doğrultusunda internet ortamında online olarak yapılacak. Ayrıca işçi ve işverenin ev sahipliğinde diğer toplantıların düzenleniş yönteminin ise ilerleyen günlerde netleşeceği vurgulandı.

Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirlerken komisyonda işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) hazır bulunacak.

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 943 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 324 lira 71 kuruş olarak uygulanırken 2021 yılı için bazı teklifler şimdiden gündeme gelmeye başladı. İYİ Parti Genel Başkanı 3 bin lira olarak öneri yaparken CHP de asgari ücretin 3 bin 100 lira olmasını istedi.