İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Dr. Burhan Özfatura, ülkenin dört bir yanını saran olaylarla ilgili, Türk halkından soğukkanlı olmasını isteyerek sağduyu çağrısı yaptı.

Olayların bu noktaya gelmesinden iktidarın sorumlu olduğunu belirten Özfatura, “AK Parti, ülkeyi 2002’de sıfır terörle aldı. Bugün vahim hatalarla Güneydoğu’da devlet kalmadı.” dedi. Ülkenin yetişmiş polisinin "paralel" yalanlarıyla harcandığını, askerin moralinin bozulduğunu ve fonksiyonsuz hale getirildiğini savunan Özfatura, hükümete, “Bir sürü adamla bilmem ne kolejinin duvarını yıkacağına, sokaklara hakim ol.” çağrısı yaptı. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, "Şiddet misliyle karşılık bulacaktır." şeklindeki sözlerinin tehlikeli ve boş laflar olduğunu da ifade eden Özfatura, “Bugüne kadar ne yaptın ki? Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Onun gücü bir tek, olmayan paralel yapıya yetti.” dedi.

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Burhan Özfatura, meydanları yakıp yıkanların kendi kuyularını kazdığını söyledi. Yaşanan olayların, bugüne kadar AK Parti’nin uyguladığı iç ve dış politikanın ne kadar hatalı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunun altını çizen Özfatura, “Türkiye niye Suriye’deki, Irak’taki Kürtlerden sorumlu olsun ki? Niye bir harbin içine gireyim? Ucuz kabadayılık gösterileriyle hiçbir şeyi halletmenin mümkün olmadığı, ABD ve AB’nin bizi kurbanlık koyun gibi gördüğü ortaya çıktı. Bu açılım politikasının da ilk günden beri teröre hizmet ettiğinin hatalarını hep dile getirdik, söyledik. AKP, her yaptığının doğru olduğuna ve her şeyi kendilerinin bildiğine inanıyor. İstişare gibi lüksleri yok. Bu, medyanın da belirttiği gibi bir şantaj operasyonu. Türkiye niye PKK’ya tank, silah versin ki? Bunun mantıkla, izanla ilgisi var mı?” diye konuştu.

'POLİSİ KARAKOLA, ASKERİ KIŞLAYA HAPSETTİLER'

İktidarın 2002’de ülkeyi sıfır terörle aldığını, bugünse vahim hatalarla Güneydoğu’da devlet kalmadığını vurgulayan Özfatura, “Polisi karakola, askeri de kışlaya hapsettiler. Bir avuç çapulcu, Mehmetçiğe ve polise saldırma cesareti buldu. O tablolar bizi yaraladı. Hep savunmada kalmak zorunda kaldılar. Neden? Çünkü iktidar öyle istiyor. Allah, ülkemizin yardımcısı olsun. Yöneticilere de basiret versin. Bana göre İçişleri Bakanı'nın hemen istifa etmesi gerekir. Ne kadar başarısız olduğu ortaya çıktı. Paraleldeki vatanına sahip çıkanlarla, ülkesini seven vatansever insanlarla dalaşmaya benzemiyor.” dedi. Devletin yüz binlerce polisi ve askeri olduğunu hatırlatarak, "Bu gücü bugün kullanmıyorlar da ne zaman kullanacaklar?" diye soran Özfutura, “Sana ne Suriye’den, Irak’tan, Esed’den? Sen önce ülkenin huzurunu, sükununu, disiplinini sağlayacaksın. Bir de tabii İran’ın oyunlarını açık açık kabul edip koynumuza soktuk.” sözleriyle iktidarı eleştirdi.

Sokak eylemlerine karışanların neredeyse tamamının henüz bıyıkları terlememiş çocuklar olduğunu, beyinleri yıkanarak sokağa salındığını da kaydeden Özfatura, “Allah, ülkemizi korusun. Daha önce yazılarımda da konuşmalarımda da ülke bölünmeye, kaosa gidiyor, bu ekip başarısız dedim. Allah, ülkemizi korusun.” şeklinde konuştu. Yetişmiş polislerin "paralel" diyerek harcandığını, askerin de morali bozularak fonksiyonsuz hale getirildiğini kaydeden Özfatura, Genelkurmay Başkanı’nın müzakereler konusunda, "Bilgim yok." cümlesi üzerine ciltlerce tahlil yapılabileceğini de belirtti. Devletin otoritesini koyması gerektiğini de belirten Özfatura, “Bizim halkımız güçten yanadır. İmralı’daki adam, eş başkan oldu. Muhalefetle de oturup, 'ben bilirim' havasını terk edip istişare yapmalı. Netice itibariyle de onlar, Türkiye’nin diğer yüzde 50’sini temsil ediyorlar.” çağrısı yaptı.

'MİT, İNANÇLI İNSANLARI FİŞLEYECEĞİNE BUNLARI TAKİP ETSİN'

Türkiye üzerine senaryo tertip edip uygulayanları devletin bilmesi gerektiğini de dile getiren Özfutura, şunları söyledi: “MİT’e o kadar yetki verildi, o kadar havaya girdi. İnançlı insanları fişleyeceğine bunları takip etsin. İktidarı ve kurumlarıyla herkes asli görevini yapsın.” çağrısında bulundu. Şehitlik mertebesini bilen, imanlı çocukların fişlenerek görevlerinden alındığına, yerlerine de yandaşların koyulduğuna dikkat çeken Özfutura, “Bunlar kolay yetişmiyor. Allah yardımcımız olsun, dua ediyoruz. İktidara basiret vermesi için dua ediyoruz. Bunun temelinde AKP’nin hataları, tek adam yönetimi ve kıyıcı uygulamalar yatıyor.”