KILIÇDAROĞLU: GARİBANIN OĞLU ASKERE GİDECEK 

Bedelli askerlikle ilgili konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bedelli askerlik konusunu getirdiler. Ne diyorlardı zenginin çocuğu askerlikten sıyıracak garibanın oğlu askere gidecek. Biz bir kanun teklifi getirdik. Parası olmayan parasız yapacak diye. Durumu iyi olan bedelli, olmayan doğru nöbete. Biz bunu doğru bulmuyoruz" dedi. 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN: TSK İCAZET VERDİYSE... 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bedelli askerlik kararıyla ilgili şunları söyledi: "Daha önce de ifade ettik. Bedelli askerlikle ilgili tek ve yegane karar merciinin Türk Silahlı Kuvvetleri olması gerektiğini, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendi ihtiyaçlarına göre bedelli askerliğin çıkıp çıkmaması hususuna karar vermesini önemsediğimizi ve önceliğin de bu kuruma verilmesi gerektiğini ifade ettik. Bedelli askerlik konusunda hükümetin bu konuyu bir seçim malzemesi yapmaması gerektiğini de ayrıca ilave ettik. Eğer Türk Silahlı Kuvvetleri bu ortamda buna icazet verdiyse Milliyetçi Hareket Partisi bu karara bigane kalmaz. Sayın Genel Başkanımızın da geçmiş tarihlerde yaptığı bir grup toplantısında söylediği gibi; eğer bu gerekçelerle, askerin süzgecinden geçerek gelen bir karara TBMM'nde karşı durmaz ona destek veririz. Ama bizim bu konuda olmazsa olmazımız Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görüş ve düşüncelerine müracaat edilmesi gereğiydi. Bu şartlarda gelen bir bedelli askerliği Milliyetçi Hareket Partisi karşılıksız bırakmaz, gerekli desteği verir, ama bu şartlar oluşursa." 

DEMİRTAŞ: SAVUNDUĞUMUZ VİCDANİ RET 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM'deki grup toplantısının ardından gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili sorularını cevapladı. Demirtaş, "Bir defa bizim savunduğumuz şey, vicdani ret hakkıdır. Zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır askerlik. 'Parası olan, durumu iyi olan, yada zengin olan bu parayı bir çırpıda verebilecek olan askere gitmesin, yine fakir yoksul fukara askerlik yapsın' demek adaletsizliktir. Biliyorum bedelli askerlik bekleyen çok insan var. Fakat kalıcı çözüm bu değil. Zorunlu askerliği kaldıralım. Gönüllü olsun askerlik. Ve askerlik yapmayanlar belli bir kamu hizmetiyle topluma başka şekilde hizmet sunup faydalı olsunlar. Bedelli askerlik kanunu çıkarılacaksa bundan elde edilecek kaynağın yine savunma sanayine aktarılması fikri iyi fikir değil. Ben olsam mesela, sarayın bu kadar gideri olacak. Sarayın elektrik faturasını bile ödemek zor. Bari oraya aktarsınlar. Sarayın giderlerini kim nasıl karşılayacak. Onu en azından ödeyelim yoksulluk çekmesinler sarayda" dedi. Mecliste 'hayır' oyumu kullanacaksınız sorusuna: “Bir gelsin kanun öyle bakalım" dedi.