Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'iki bayram bir arada olsun' teklifi ile 21 Mart Nevruz gününe denk getirilen kurultay, Arena Spor Salonu'nda şenlik havasında gerçekleştiriliyor. Kurultayda ayrıca sanatçı Kıraç'ın bestelediği seçim kampanyası şarkısı tanıtımı da yapıldı.
MHP Lideri Devlet Bahçeli kurultay salonunda yerini aldı. Bahçeli, partililere ilerleyen dakikalarda sır gibi sakladığı sürprizini açıklayacak.
BAHÇELİ KONUŞUYOR
Devlet Bahçeli partisinin 11. Olağan Kurultayında konuşuyor;
Yeni günde yeni diriliş destanı yazmak yeni ümitlerle coşmak için beraberiz. Türkün bahar bayramında yeniden doğuş amacıyla bir ve birlikteyiz. Nevruz’un güzelliklerin habercisi olmasını diliyorum. Nevruz Bayramını kutluyorum. Kucaklaşma ve kararlılığımızı göstermek için buradayız. Türkiye2nin gözü kulağı bu salondadır, Türklüğün kalbi bu salonda atmaktadır. Türk İslam alemi bu salondan duyulacak umut dolu mesajlara kilitlenmiştir. Yurdumun her köşesinden koşup gelen kutlu yürekler Ankara'ya dolup taşmıştır.
Kurultay için hazırlanan salonda Türk bayrağı ve 3 hilalli parti bayrağının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk ile Alparslan Türkeş'in posterleri yer aldı. 

"Bizimle yürü Türkiye" çağrısı ile düzenlenen Kurultay için salona Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin fotoğrafının da bulunduğu "Yasaklara karşı bizimle yürü Türkiye", "Tavizlere ve tahriklere karşı bizimle yürü Türkiye", "Bin yıllık kardeşliği bozmak isteyenlere karşı bizimle yürü Türkiye", "Haksızlığa ve adaletsizliğe karşı bizimle yürü Türkiye", "Hainlere karşı bizimle yürü Türkiye", "Çözülmeye ve yıkıma karşı bizimle yürü Türkiye" ve "Yolsuzluğa ve yoksulluğa karşı bizimle yürü Türkiye" yazılı pankartlar asıldı.
BAHÇELİ'YE TEK RAKİP
Genel başkanlığa mevcut genel başkan Devlet Bahçeli'nin yanı sıra MHP 21. Dönem Yozgat Milletvekili Mesut Türker aday olduğunu açıklamıştı.
Kurultay çalışmalarına geçilmeden önce bir konser veren sanatçı Atilla Yılmaz, MHP'nin genel seçimlerde yürüteceği kampanya için bestelenen ve ilk kez seslendirilen "Bizimle Yürü Türkiye" şarkısının yanı sıra Mehter Marşı'nı da söyledi.
Ankara Spor Salonu tamamen dolarken çok sayıda partili de salonun dışında bekliyor.

Salona girişlerdeki yoğunluk nedeniyle salondan sık sık anonslar yapılıyor. Spor salonunun çevresinde yoğun güvenlik önlemleri gözlenirken, bazı yollar da trafiğe kapatıldı.
HEDEF 1 MİLYON
MHP 11. olağan kongresini Ankara Arena Spor Salonu’nda toplayarak, ‘bölünmeye karşı birlik, bütünlük’ mesajı verecek. Salonun dışında Nevruz ateşi yakılacak, halk dansları gösterileri sunulacak. Böylece Nevruz’un eski Türklerden beri süren bir gelenek olduğu vurgulanacak.
Diyarbakır’daki kalabalığa Ankara’da 1 milyon kişi toplayarak karşılık vermek isteyen MHP, çözüm sürecinin bölünme ya da çatışma getireceği uyarısında bulunacak. Genel Başkan Devlet Bahçeli, “Bizimle yürü Türkiye” sloganıyla çözüm sürecine eleştirilerini sıralayacak ve çarenin 7 Haziran’da kurulacak sandık olduğunu dile getirecek. Bahçeli böylece aynı zamanda seçime yönelik de ilk mesajlarını kongre salonunda verecek.