Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, önümüzdeki 5 günlük periyot boyunca bölge genelinde parçalı-az bulutlu bir havanın beklenmekte olduğu, sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde (33-35 derece) seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi. 
Açıklamada, 'Rüzgar Kuzey ve Batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Günlük en yüksek sıcaklıkların gölgede yer yer 35 derece ve üzerine çıkacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir' denildi.

DOĞU AKDENİZ'DE SICAKLIK ARTIŞ UYARISI
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'de sıcaklık artışı uyarısında bulundu.
Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölge genelinde yüksek seyreden ve özellikle Gaziantep, Kilis ve Hatay'ın doğu kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde olan hava sıcaklıklarının yarından itibaren biraz daha artması bekleniyor.Özellikle cuma ve cumartesi günleri en üst seviye çıkacak olan sıcaklıklar, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de nemin de etkisiyle daha yüksek hissedilecek. Sıcaklığın Adana, Mersin ve Hatay kıyı kesimlerinde 35-37, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta 38-40 ve Hatay doğu kesimleri ile Gaziantep ve Kilis'te ise 43-45 dereceleri görmesi bekleniyor.Yüksek sıcaklıkların yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.