Bugün gelen hava durumu raporuna göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile akşam saatlerinden itibaren Antalya ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde Doğu Anadolu’nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yurdun güney kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve batı, Marmara ile Batı Karadeniz’de kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyılarında sabah saatlerinde kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Doğu'da en düşük sıcaklık Erzurum'da ölçüldü

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 8, Ardahan'da 7, Kars'ta 6, Ağrı ve Bitlis'te 4, Iğdır ve Erzincan'da 2, Muş ve Hakkari'de 1 ve Van'da 0 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıkları Iğdır'da 8, Erzincan'da 7, Van'da 6, Muş'ta 5, Bitlis ve Hakkari'de 4, Ağrı ve Erzurum'ta 3, Kars ve Ardahan'da 1 derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Erzurum'da 4, Kars'ta 1, Ardahan'da 5, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 16, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 10 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 15, Kop Dağı'nda ise 22 santimetreye ulaştı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, kuzeyinin yüksekleri karla karışık yağmurlu 12
 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 20

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli 20

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 10

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 0

Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 10