İstanbul merkezli medya operasyonu kapsamında gözaltında bulunan eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Araştırma Hastanesi’ne getirilen Mustafa Altınbulak, sağlık kontrolü ardından serbest bırakıldı. Altınbulak'ı kendisini karşılayan yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Hastane çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine Altınbulak, " Kendimi hazır hissetmiyorum, hazır hissedince konuşuruz." cevabını verdi.

İFADELER 4. GÜNDE TAMAMLANDI, 6 SAAT SÜRDÜ

Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın emniyette savcıya verdiği ifade, 4. gününde tamamlandı. İfade işlemleri yaklaşık 6 saat sürdü.

Medyaya yönelik operasyonda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 16 kişinin sorgusu dün saat 23.30 sıralarında sona erdi. Ancak savcı, gözaltı süresinin son anına kadar karar vermedi. Sorgusu tamamlanan 16 kişinin sabah saatlerinde mahkeme sevk edildiği öğrenildi. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca Eyüp Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Her iki isim de daha Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne Çevik Kuvvet aracıyla getirildi.

"YEZİDLERE BOYUN EĞMEK YOK"

Ekrem Dumanlı hastane girişinde iki elini havaya kaldırarak kendisini görüntüleyen kameralara, "Yezidlere boyun eğmek yok. Demokrasiden dünüş yok. Özgürlükten dönüş yok" dedi. Dumanlı çıkışta da "Allaha emanet olun. Vatan sağolsun, ülke sağolsun!" diye konuştu.

"YENİ TÜRKİYE DİZİLERDEN KORKUYOR"

Medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, sağlık kontrolü sırasında, "Yeni Türkiye’ dizilerden korkuyor.” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde savcı tarafından sorgulandıktan sonra Eyüp Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Hidayet Karaca, hastane girişinde konuştu. Karaca, “Bir dizi filmden terör örgütü çıkıyor. Özgür Türkiye, özgür basın susmaz!” ifadelerini kullandı. Karaca, hastane çıkışında da, “ ‘Yeni Türkiye dizilerden korkuyor. Bir yayıp grup başkanı eğer terörden suçlanıyorsa daha ne diyeyim.” ifadelerini kullandı.

GÖZALTINDAKİ POLİSLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Medyaya yönelik operasyonda gözaltına alınan polisler de sağlık kontrolünden geçirildi. Polisler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.