Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yaptığı değerlendirme toplantısında Irak’taki gelişmeleri de değerlendirdi.

Kamalak, konuşmasında Türkiye içerde ve dışarıda tarihi bir dönemeçten geçtiğine işaret ederek, Musul’daki cereyan eden gelişmeleri kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

“IŞİD MALUM TIRLARDAN ÇIKMIŞ OLMASIN!”

Hiçbir olayın birbirinden bağımsız düşünülemeyeceğinin altını çizen Kamalak, “IŞİD nedir arkasında kimler var? Nerden çıkmıştır? Neden Musul konsolosluğumuzu hedef almıştır? Allah aşkına iktidarın her bir mesajını tartışılmaz kanun gibi kabul eden değerli basın mensuplarına soruyorum: IŞİD nerden çıkmıştır nerden besleniyor? Burada acıtıcı da olsa bir soruyu aziz milletimize sormak istiyorum: Hani şu malum TIR'lar vardı ya oradan çıkmış olmasın?” diye konuştu.

Musul’daki gelişmenin Türkiye’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgisi ve bağlantısının, var olup olmadığı sorusu yöneltilen Kamalak, şunları kaydetti: “Bu konuda ciddi endişelerimiz var. Irak Musul’u tahliye ederken, valisini falan çekerken, bizim oradaki elemanlarımız neden çekilmemiştir? Bir yerlere mi güveniliyordu? Böyle basiretsizlik olur mu? Rehinelerin bütün açıklamalara rağmen, halen serbest bırakılmamış olmaması, hükümetin yayın yasağı getirmesi endişelerimizi arttırmaktadır.”

“MİLLETİN BİRLİĞE İHTİYACI VAR”

Kamalak, herkesin dikkatli olması uyarısında da bulunarak, kelimeleri telafuz ederken bile zorlandığını ifade etti. Kamalak şöyle devam etti: “Dışarıdan ve içeriden seçimleri yönlendirmeye, Türkiye’deki siyasi gelişmelere yönlendirmeye yönelik yen bir takım tahriki gelişmeler ortaya çıkabilir. SP olarak daha önce yaşanabilecek gelişmeler dikkat ettik. Bu gelişmelere dikkat çektik. Gelinen nokta açıklamalarımızı halkı çıkarmıştır. Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Birlik ve dirliğe ihtiyaç duyduğumuz dönemden geçiyoruz.”