Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin, "Şu anda toplam 10, 12 bin ton suyun 4'te 3'ü alınmış durumda. 4'te 1'i kaldı orada. Yani 2 bin 500 ton civarında bir su kaldı. İçinde tabi çamur var. Suyun 4'te 3'ü alındıktan sonra bize 300 metrelik bir çalışma alanı açıldı" dedi

"Bir sonraki adımlarla alakalı ne süre ne de iş konusunda herhangi bir taahhütte bulunmak istemiyoruz. Çünkü gerçekçi olmayan noktalar çıkabilir" diyen Taner Yıldız "Arama kurtarma ekiplerinin güvenliğini sağlayarak çalışmaları yürütmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Taner Yıldız sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Biz her türlü ihtimali göz önünde bulundurmamız lazım ama her türlü. Bununla alakalı Adli Tıp Kurumu, Sağlık Bakanlığı ve Ermenek Devlet Hastanesi ile ilgili her türlü ihtimali göz önünde bulundurmamız lazım. Ne yazık ki böyle bir güçlü ihtimal var. Bunu görmezlikten gelemeyiz. Ama ben o tabut fotoğraflarının yayınlanmış olmasını basın açısından doğru bulmadığımı sizlerle paylaşmak isterim"