Bilim Kurulu tarafından henüz böyle bir açıklama gelmemesiyle beraber, Prof. Dr. Kemalettin Aydın’dan konu ile alakalı önemli açıklamalar yaptı.

Ayrıca bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı öncesinde milyonlar yapılacak resmi açıklamayı bekliyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, şuan ki durumu “Köprüden önceki son çıkış” olarak nitelendirdi. Ayrıca Kemalettin Aydın, 14 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili de şunları söyledi: “Şu anda alınan tedbirleri tam kapanmadan önceki son adım olarak düşünmeliyiz. Eğer bu adımlarda başarı sağlayamazsak diğer ülkelerde olduğu gibi 14 gün boyunca tam kapanma yaşayabiliriz.”  

Aralık ayının ikinci yarısından bu yana, başta İstanbul İl’i olmak üzere toplumsal bağışıklığın devreye girmesini beklediğini kaydeden Kemalettin Aydın, “Bu, toplumun neredeyse yarısını kapsayan bir kesiminin, virüsle karşılaşma ya da virüs ile infekte olacağı için virüsün yayılım hızının belli bölgelerde düşüşe geçeceği anlamına geliyor. Kısıtlama kuralları, toplumsal ve aşı bağışıklığı ile beraber Ocak ayından sonra özellikle İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli ve İzmir gibi illerde salgının yayılma hızının durağanlaşıp aşağıya doğru bir inişe geçeceği öngörüşündeyim.”  Yurt genelinde uygulanacak olan 14 günlük sokağa çıkma yasağı bilindiği üzere Bakanlar Kurulu kararı ile alınıyor. Bu yüzden gözler bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında yapılacak açıklamada. Açıklama sıcağı sıcağına Türkiye Kent Haber sitemizde sıcağı sıcağına paylaşılacaktır.