Kobani'de yaşananlara dikkat çekmek için toplanan gruba güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ediyor.

Yurt genelinde son durum
 
Bitlis'in Güroymak ilçesinde, IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto eden göstericiler, PTT binasını ateşe verdi.
İlçede dün gece boyu devam eden olaylarda göstericiler kamu mallarına zarar verdi. PTT binasını ateşe veren göstericiler, öğretmenevi, birçok kamu binası, iş yerlerinin camlarını kırdı. İlçedeki banka şubeleri ve şubelere ait ATM'ler, trafik ışıkları olaylarda zarar gördü.
Gece boyunca yollarda yakılan lastikler nedeniyle yollar kullanılamaz hale geldi.
 
Öte yandan dün gece Güroymak ilçe merkezinde toplanan göstericiler, bazı kamu binalarını da ateşe verdi. Göstericilerin yaktığı Şenevler Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir Ortaokulu'nda eğitime bir gün ara verildi. Kobani'ye saldıran IŞİD'e tepki bahanesiyle Hizan'da dün gece gösteri yapan gruplar, AK Parti İlçe Başkanlığı binasını kullanılamaz duruma getirdi.

Saldırı ile ilgili açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Ebubekir Çakmak, göstericilerin her yerde oldu gibi ilçede de parti binalarını hedef aldığı belirterek, saldırı sırasında evde mahsur kaldıklarını söyledi.

Çakmak, "Eylemciler parti binamıza girerek kullanılmaz hale getirdiler. Her tarafı kırıp döktüler. Binamızda bulunan bilgisayarları, sandalyeleri kırıp pencereden ana caddeye attılar. İlçemize yakışmayan bir davranıştır. İnşallah bugünleri bir daha Cenab-ı Allah bizlere yaşatmaz. Vatandaşlarımızdan sağduyulu olmalarını istiyoruz" diye konuştu.
 
BDP İlçe Yöneticisi Berhem Çelik ise gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemlerde kendi parti binalarının da zarar gördüğünü belirterek, güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi sırasında tazyikli su ile bina camlarına zarar verdiğini ileri sürdü.

Van

Çaldıran ilçesinde IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto etmek için düzenlenen izinsiz gösterilerde, polise taş atan 7 kişi gözaltına alındı.
İlçede, IŞİD'in Kobani bölgesine düzenlediği saldırıları protesto etmek için düzenlenen izinsiz gösteri, geç saatlere kadar devam etti.

Adana

Terör örgütü IŞİD'i protesto bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerin yapıldığı merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde bazı mahallelerde belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 30'dan fazla kişi gözaltına alındı.
Evlerde yapılan aramada 5 tabanca, av tüfeği ve bıçak ele geçirildi.

Hakkari
 
Terör örgütü IŞİD'i protesto bahanesiyle Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gösteri düzenleyen gruplar, bir okulu ateşe verirken, ilçede bazı esnaf bugün de kepenklerini açmadı. Kobani'ye saldıran IŞİD'e tepki bahanesiyle Şemdinli'de dün gece saatlerine kadar gösteri yapan gruplara, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Cadde ve ara sokaklara barikatlar kuran gruplar, daha sonra Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu'nu ateşe verdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangından sonra okulun yönetici ve personelleri evrakları tahliye etti.
Esnaftan bazılarının kepenk açmadığı ilçe merkezinde, jandarma ekipleri ise yüksek binalarda güvenlik amacıyla bekletiliyor. 

Ağrı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bazı esnaf kepenk açmadı. IŞİD'in, Kobani'de gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek için Taşlıçay ilçesinde esnaflardan bazıları iş yerlerinin kepenklerini açmadı. Eczane ve fırınların dışındaki bazı iş yerlerinin kapalı olduğu Taşlıçay'da, polis ekipleri değişik noktalarda güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca, Ağrı'dan diğer şehirlere yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerin eylem yaparak bugün yolcu taşımayacakları öğrenildi.