Uluslararası topluma Kobani için çağrıda bulunan Mistura, katliamı önlemek için biran önce harekete geçilmesini istedi.
 
BM tarafından Mistura’nın açıklaması yazılı olarak duyuruldu. Mistura açıklamasında, IŞİD’in Suriye ve Irak’ta ele geçirdiği kent, kasaba ve köylerde işlediği vahşeti örnek göstererek aynısını Kobani’de yapabileceğine dikkat çekti. IŞİD’in tüm dünyanın gözü önünde tecavüz, katliam gibi insanlık dışı olaylara imza attığını belirten Mistura, 400 bin nüfuslu Kobani’nin kendisini savunamayacak duruma geldiğinin altını çizdi.
 
Kobani’nin üç haftadır IŞİD kuşatması altında olduğunu belirten Mistura, Kobanili Kürtlerin kendilerini hafif silahlarla savunurken IŞİD militanlarının tanklar, toplarla saldırdığını dile getirdi. Mistura, ‘‘Uluslararası toplum bir şehrin daha IŞİD’in eline geçmesine seyirci kalamaz’’ dedi. 
 
Türkiye’nin cömert bir şekilde 200 binden fazla Kobaniliye ev sahipliği yaptığını da belirten Mistura, IŞİD’in bu şehri ele geçirmesi durumunda tüm dünyanın bundan dolayı pişmanlık duyacağını kaydetti. Mistura, ‘‘IŞİD, Kobani’yi ele geçirmeden harekete geçmeliyiz’’ ifadelerini kullandı. 

KOBANİ ATEŞİ TÜRKİYE'YE SIÇRADI

Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği eylemlerde kan aktı, Türkiye savaş alanına döndü. Diyarbakır’da 8, Mardin’de 2, Siirt’te 2, Batman’da 1 kişi, gruplar arasında çıkan çatışmada öldü. Muş’ta da 1 kişi, başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybetti.

DİYARBAKIR'DAÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ, ASKER ŞEHRE İNDİ
 
Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kentte çıkan olaylarda ölü sayısını 8 olarak açıkladı. Kentte çıkan olayları başından beri izleyen ve ekipleri, verdiği talimatlarla yönlendiren Emniyet Müdürü Böğürcü, ölenlerden 5'inin Hüda-Par'lı olduğu yönünde bilgiler aldıklarını söyledi. Böğürcü, diğer 3 kişinin ise kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. 
 
Diyarbakır'da 8 kişinin öldüğü ve sokağa çıkma yasağının ardından gece de devam eden olaylar nedeniyle Valiliğin talebi üzerine İl Jardarma Komutanlığı'na bağlı askerler önlem amaçlı şekre geldi. Askerler, kentin önemli bölgelerine konuşlandırılırken, zaman zaman olaylara da müdahalelerde bulundu. Diyarbakır'ın bir çok semtinden gece yarısı çok sayıda silah seslerinin yükseldiği duyuldu.
 
Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün kentten ayrıldığı yönünde sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve Böğürcü'nün görevi başında olduğu belirtildi.
 
DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDEEĞİTİME 3 GÜN ARA VERİLDİ
 
Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi rektörlüğü olaylar nedeniyle eğitime 3 gün ara verdi. Dicle Üniversitesi'nde eğitimin Pazartesi gününden itibaren başlayacağı belirtildi.

Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı uzatıldı

Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı, Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy ve Kulp ilçeleri de dahil edilerek perşembe saat 06.00’ya kadar uzatıldı.
 
NUSAYBİN'DE YASAĞA RAĞMEN OLAYLAR SÜRDÜ
 
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağına rağmen göstericiler, cadde ve sokakları barikatlarla kapattı. Banka şubeleri ile Mobese kameralarına saldıran gruplara polis zaman zaman müdahale etti. İlçenin bir çok mahallesinden gece boyunca silah seslerinin yükseldiği duyuldu. İlçenin Selahaddirn Eyyubi Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan özel bir banka şubesi molotof atılarak yakıldı. İçeriye giren saldırganlar eşyalara büyük hasar verdi. Çıkan yangında şube tamamen kullanılamaz hale gelirken, itfaiye ekipleri yangını güçlükle söndürdü.
 
Mardin'in sokağa çıkma yasağının uygulandığı Kızıltepe İlçesi'nde gece olayların sürmesi üzerine askeri birlikler ilçe merkezine indi. İlçenin önemli bölgelerinde konuşlandırılan askerlerin zaman zaman olaylara müdahale ettiği belirtildi.
 
TUNCELİ'DE OLAYLAR ÇIKTI: 5 GÖZALTI
 
Tunceli'de IŞİD'ı protesto etmek için yaklaşık 3 bin kişi yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından kent merkezindeki Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'nin önüne gelen gruplara önlem alan polis, göstericilere anons yaparak taş atmamaları konusunda uyardı. Ancak gruplar anonslara aldırmadan polis merkezini taş ve havai fişekler attı. Polis, saldırganlara gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler, banka şubeleri ve bazı marketlere saldırıp zarar verdi. Gece geç saatlere kadar olayların sürdüğü Tunceli'de 5 kişi gözaltına alındı.
 
ŞIRNAK VALİSİ'NDEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
 
Şırnak'ta gün boyu süren olayların ardından Vali Hasan İpek, provokasyon uyarısında bulundu. Vali İpek, "Son zamanlarda, Kobani (Aynel Arap) de, IŞİD terör örgütünce gerçekleştirilen saldırılar sonucunda, zor durumda olan Kürt kardeşlerimizin yaşadıkları, hepimizin ortak üzüntüsüdür. Bu durum dolayısıyla, siz Şırnaklı vatandaşlarımızın hislerinin ve hassasiyetinin farkındayım. Ancak; bu olayı bahane ederek, ilimizde 90'lı yılları andıran ve "Çözüm Süreci ile bağdaşmayan provokasyon eylemleri görülmektedir. Siz sağduyulu Şırnaklı vatandaşlarımın, bu provokasyonlar ile şiddet eylemlerine karşı dikkatli olmasını ve destek vermemesini, önemle rica ediyorum" dedi.
 
Şırnak'ta yollarıkapatan göstericiler gün boyu ve gece polisle çatıştı.

İSTANBUL'DA 98 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Valiliği, kentte meydana gelen olaylarda 98 göstericinin gözaltına alındığını, 8'i polis 30 kişinin de yaralandığını bildirdi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "07.10.2014 Salı günü ilimizde meydana gelen kanun dışı gösteriler sebebiyle Arnavutköy, Ataşehir, Bağcılar, Başakşehir, Beyoğlu, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Sancaktepe, Ümraniye ve Zeytinburnu ilçelerimizde meydana gelen olaylara güvenlik kuvvetlerimiz tarafından müdahalede bulunulmuş olup şu an itibariyle olaylar kontrol altına alınmıştır. Çıkan olaylar sebebiyle 98 gösterici gözaltına alınmış, 8'i polis memuru olmak üzere toplam 30 kişi yaralanmıştır" denildi.