Kızılay Derneği, Irak'ın Erbil kentinde kampta kalan Türkmenlerle kiliselere sığınan 600 Hristiyan aileye gıda ve temizlik malzemesi yardımı yaptı. 

Kızılay ekibi, ilk olarak Erbil'deki Bahirke Çadır Kampı'nda kalan Türkmen ailelereyardım elini uzattı. Bakliyat, bisküvi, su, çocuk bezi ve temizlik malzemesinden oluşan yardımlar ailelere dağıtıldı. Yardımı alan Türkmenler, kendilerini unutmayan hayırsever Türkiye halkına teşekkür etti.

Erbil'in Ankawa semtindeki Joseph Kilisesi'nde kalan 600 Hristiyan aileye de Kızılay'ın yardımları ulaştırıldı. Gıda ve temizlik malzemesinden oluşan yardımlar, sığınmacılar için kurulan depoya bırakıldı. Kilise görevlileri, yardım dolayısıyla Kızılay ekibinin bu tür faaliyetinin kendini son derece memnun ettiğini söyledi.

Kızılay Irak Yardımları Sorumlusu Ümit Türkarslan, yaptığı açıklamada, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeden ihtiyacı olan herkese destek olduklarını dile getirdi.

Öte yandan; bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.