Saat 12.30 sıralarında Foça'nın Kozbeyli ve Yeniköy köyü arasında, askeri bölge yakınlarındaki otluk alanda yangın başladı. Rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen alevlerin ormana sıçramasını engellemek için büyük mücadele veren ekipler, rüzgar yüzünden başarılı olamadı. Yaklaşık 5 hektarlık otluk alanı yakan alevler, ormanlık bölgeye de sıçradı.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri 7 helikopter, 15 arazöz, 6 dozer ve işçilerle mücadele verdiklerini, yangını dar bir alanda tutup söndürmeyi amaçladıklarını bildirdi.

TAHTALI'DA ORMAN YANGINI

İzmir'in Menderes İlçesi'nde Tahtalı Barajı yakınlarındaki ormanlık alanda yangın başladı. Sördürme ekipleri, 7 helikopter ve 2 amfibi uçakla, yangına müdahale etti.

Tahtalı Barajı ile Gümüldür arasındaki ormanlık alanda alevler yükselmeye başladı. Dağlık alanda yangının çıkmasından dolayı yer ekiplerinin güçlükle müdahale ettiği yangın için, hava araçları seferber edildi. 7 helikopter ve 2 amfibi uçakla, yangına müdahale edildi. Halen devam eden yangının, rüzgarın şiddetini arttırmaması durumunda kısa sürede kontrol altına alınabileceği açıklandı.